FC Groningen breekt vanwege 'verschil van inzicht' met volgende pion
Woensdag, 14 maart 2018 om 09:07

Gerard Kemkers vertrekt bij FC Groningen, zo meldt RTV Noord. De regionale omroep bericht dat de voormalig schaatscoach en de clubleiding vanwege ‘een verschil van inzicht’ hebben besloten om niet met elkaar verder te gaan.

De Trots van het Noorden stelde Kemkers per 1 december 2014 aan als manager performance center. In die functie moest hij de professionele tak van het zogeheten Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn ontwikkelen en leiden, met als uiteindelijke doel om de selectie vanaf 2018 voor de helft uit spelers uit de eigen kweek te laten bestaan.

Recent klonk er al de nodige kritiek door op het functioneren van Kemkers. Zo zei analyticus Johan Derksen in november dat ‘niemand die bij FC Groningen voetbalt’ de oud-langebaanschaatser ‘serieus neemt’: "We kunnen wel constateren dat hij tot op heden erg weinig succes heeft gehad met zijn gebral over topsport en talentontwikkeling", zei Derksen voor de camera van RTV Drenthe.

FC Groningen maakte eerder al het vertrek van hoofd jeugdopleiding Caspar Dekker, van wie het contract niet werd verlengd. "Hij heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding en die ook naar een hoger niveau gebracht. Caspar is een vakman. We willen met de opleiding echter naar een nieuwe fase waarbij wij een ander type persoon zoeken", verklaarde technisch manager Ron Jans.

 
Eredivisie
 
FC Groningen

Poll
Een verstandig besluit van FC Groningen?
Ja
Nee
Weet ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties