'Nieuwe Courtois' trekt de aandacht: 'Ajax zat hier met zúlke ogen te kijken'
Woensdag, 14 maart 2018 om 10:30

Maarten Vandevoordt staat er goed op in België. De zestienjarige keeper van KRC Genk wordt door enkelen zelfs bestempeld als de toekomstig opvolger van Thibaut Courtois. Ook Ajax schijnt het talent in het vizier te hebben. Jos Daerden, assistent-trainer bij de Belgische club, heeft een rotsvast vertrouwen in de kwaliteiten van de jongeling.

"Vandevoordt heeft al meegetraind onder Albert Stuivenberg en Philippe Clement heeft hem nu ook aan het werk gezien op stage. Veel kwaliteiten, maar.. Die vergelijkingen altijd. Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois (voormalig jeugdspelers Genk, red.), daar worden die jongens altijd mee vergeleken. Ajax zat hier met zúlke ogen te kijken. Het is een moderne keeper, maar…", aldus Daerden.

Oud-speler Koen Daerden vult aan: "Hij is net zestien en heeft zondag getekend, ja, maar wat je net zei, is het grootste gevaar voor die jongen. We zijn heel blij dat hij blijft en hij heeft zeer veel kwaliteiten, absoluut, maar hij is nog jong", aldus Daerden, die stelt dat Vandevoordt nu 'in een volwassen wereld' terechtkomt en het afwachten is hoe dat gaat uitpakken.

"Hoe gaat zo’n jongen daar mentaal mee om, de dag dat hij de stap naar het eerste elftal zet? Voor de club ligt daar een heel grote taak. De aandacht, mensen die naar hem vragen: gaan zijn prestaties daaronder lijden of niet? Veel keepers hebben zoiets van: laat maar glijden, ik doe mijn ding. Hij ook, dat is positief", besluit Koen Daerden.

 
Pro League
 
Racing Genk
 
Jos Daerden
 
Thibaut Courtois
 
Kevin De Bruyne

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties