Jubileumtreffer Lukaku en tweede goal Sánchez bezorgen United zege

Manchester United - Swansea City 2-0
Lukaku kon zaterdagmiddag zijn honderdste Premier League-doelpunt maken en de Belg had niet lang nodig om die mijlpaal te bereiken. Sánchez legde de bal in de vijfde minuut af, waarna de spits via de voet van Alfie Mawson raak knalde. Een dikke vijf minuten later zorgde Lukaku ook bijna meteen voor nummer 101, maar Lukasz Fabianski gooide met een knappe redding roet in het eten. Na twintig minuten spelen was het echter alsnog raak: Sánchez ontving de bal randje buitenspel van Jesse Lingard, kon richting het doel en maakte zijn tweede goal sinds zijn overstap van Arsenal.

Een zwak Swansea stelde hier in de eerste helft weinig tegenover en Carlos Carvalhal trachtte met het inbrengen van Tammy Abraham en Thomas Carroll in de tweede helft meer weerstand te bieden. Sánchez en Juan Mata kregen in het tijdsbestek van twee minuten nog twee goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar de twee slaagden er niet in om het net te vinden. Aan de overkant kreeg Abraham in korte tijd eveneens twee goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. De invaller werd echter via twee knappe reddingen van David de Gea het scoren belet.

Brighton & Hove Albion - Leicester City 0-2
Jürgen Locadia kreeg zijn eerste basisplaats in de Premier League van Chris Hughton, terwijl de trainer ook plek inruimde voor Davy Pröpper. De van PSV overgenomen aanvaller had in de eerste helft echter moeite om het verschil te maken, aangezien de enige goede kans van het eerste bedrijf voor Glenn Murray was. Doordat zijn schot vlak langs het doel van Kasper Schmeichel vloog werd er met een brilstand gerust in het Amex Stadium. Lewis Dunk en Jamie Vardy wisten met nog twintig minuten te gaan aan beide kanten niet te scoren, voordat de thuisploeg de grootste mogelijkheid tot dan toe kreeg. Murray mocht na een overtreding van Harry Maguire aanleggen voor een strafschop, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Kasper Schmeichel. Die misser bleek doordat Vicente Iborra vlak voor tijd de enige goal van de middag maakte uiteindelijk een uiterst dure. In de laatste paar minuten hielden the Foxes ondanks een tweede gele kaart voor Wilfred Ndidi stand en liepen via Vardy zelfs nog verder uit.

West Ham United - Southampton 3-0
Het team van David Moyes maakte voor eigen publiek een einde aan een reeks van drie opeenvolgende nederlagen. De eindstand stond in de pauze reeds op het scorebord. In de dertiende minuut schoot Joao Mario de bal hard en hoog achter de verbouwereerde Alex McCarthy: 1-0. Vier minuten later verscheen al de 2-0 op het scorebord: McCarthy kon een kopbal van Marko Arnautovic maar half keren, waarna de rebound een simpele prooi voor de Oostenrijker was. In de extra tijd van de eerste helft maakte Arnautovic zijn tweede van de middag, na een pass van Arthur Masuaku. Door de zege stijgt West Ham van de zeventiende naar de veertiende stek; Southampton, dat met Wesley Hoedt aantrad, blijft onder de rode streep.

West Bromwich Albion - Burnley 2-1
Halverwege de eerste helft zorgde Ashley Barnes voor het hoogtepunt van de middag. De aanvaller van Burnley, die in de voorgaande drie competitieduels ook al scoorde, werd in het strafschopgebied bereikt door een voorzet van Aaron Lennon. Met een spectaculaire voetbeweging plaatste hij de bal vervolgens in de bovenhoek. Vervolgens krulde Georges-Kévin N'Koudou maar net naast en dus bleef het voor rust bij 0-1. In het tweede bedrijf overleefde Burnley de druk van West Bromwich en verdubbelde men de score. Chris Wood kapte zijn man uit in het strafschopgebied, schoot tegen de keeper aan en kopte in de rebound binnen. Salomón Rondón zorgde in de slotfase voor de aansluitingstreffer en daar zou het bij blijven.

Watford - Bournemouth 2-2
Watford, met Daryl Janmaat in de basis, greep al gauw de leiding tegen Nathan Aké en consorten. Na een korte corner kwam een voorzet van José Holebas terecht bij Kiko Femenía, die de bal in één keer uit de lucht nam. Zijn van richting veranderde volley was keeper Asmir Begovic te machtig. Vlak voor rust kwamen de gasten echter langszij. Joshua King benutte een strafschop na een handsbal van Holebas in het strafschopgebied. Na de onderbreking greep Watford weer de leiding. Will Hughes hield de bal goed bij zich in het strafschopgebied en vond Roberto Pereyra, die er 2-1 van maakte. Watford leek de zege binnen te hebben, maar kreeg in de blessuretijd het deksel op de neus. Jermain Defoe bepaalde de eindstand op 2-2.

Newcastle United - Huddersfield Town 1-0
Voor zowel Newcastle als Huddersfield lijkt het ontlopen van degradatie het hoogst haalbare in het slot van de competitie. The Magpies staan er iets beter voor op de ranglijst en waren ook de bovenliggende partij in de eerste helft. Newcastle zette druk en was dicht bij een doelpunt via Matt Ritchie en Dwight Gayle. Het Huddersfield van Terence Kongolo en Rajiv van La Parra liet zich niet onbetuigd, maar creëerde wel aanzienlijk minder. In de tweede helft liet Huddersfield zich juist meer zien, maar was het Newcastle dat de wedstrijd naar zich toetrok. Ayoze Pérez stond tien minuten voor tijd op de juiste plek om van dichtbij af te werken na een pass van Kenedy.