'Nieuw stadion Everton krijgt tribune vergelijkbaar met Gelbe Wand'
Dinsdag, 3 april 2018 om 11:50 • Yanick Vos

De Amerikaanse architect Dan Meis heeft maandagavond zijn plannen voor het nieuwe stadion van Everton gepresenteerd aan supporters van the Toffees, weet de Daily Mail. Het nieuwe onderkomen van de huidige nummer negen van de Premier League krijgt een enorme tribune achter het doel, wat volgens de Meis doet denken aan de Gelbe Wand, de wereldberoemde tribune in het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund die plaats biedt aan 25.000 toeschouwers.

Het nieuwe stadion gaat gebouwd worden op Bramley-Moore Dock, vlak naast de Mersey-rivier. "We zijn van plan om een enorme tribune aan de zuidkant van het stadion te bouwen, wat te vergelijken is met Gelbe Wand van Dortmund", laat Meis weten. "Afhankelijk van de capaciteit van het stadion, zal de tribune plaats bieden aan tussen de 12.000 en 15.000 fans."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Wanneer de bouw precies van start gaat is nog altijd niet bekend. De fans hebben de wens uitgesproken om een onderkomen voor minimaal 50.000 toeschouwers. Meis heeft laten weten dat de tribunes dicht op het veld zullen komen te staan, net zoals op Goodison Park het geval is. Eerder werd al bekend dat met de bouw van het stadion circa 345 miljoen euro gemoeid is.

 
Premier League
 
Everton
 
Borussia Dortmund
 
Everton

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties