Van Hanegem krijgt bijval: 'De top drie is niet meer wat het is geweest'
Donderdag, 5 april 2018 om 20:18 • Demen Bulbul

De naam van Fran Sol prijkt momenteel bovenaan de topscorerlijst van de Eredivisie. In 27 competitiewedstrijden voor Willem II was de Spaanse spits goed voor 15 doelpunten en daarmee houdt hij onder anderen Alireza Jahanbakhsh en Hirving Lozano (beiden 14 treffers) onder zich. In navolging van Willem van Hanegem denken ook Bud Brocken en Frank Demouge, beiden oud-spits van Willem II, dat Sol niet zou misstaan bij een topclub in de Eredivisie.

Van Hanegem zei maandag in het programma Peptalk de topscorer van Willem II volgend seizoen graag bij Feyenoord te zien als eventuele opvolger van Nicolai Jörgensen. "Sol is een spits die van alles wat heeft", vertelt Brocken in gesprek met Omroep Brabant. "Je ziet aan alles dat die jongen een goede opleiding heeft gehad bij Real Madrid. Hij heeft een goede techniek en een neusje voor de goal."

Sol is bezig aan zijn tweede seizoen in Tilburgse dienst. In zijn debuutjaar wist hij tien doelpunten te maken en dit seizoen is hij zelfs nog vaker trefzeker. "Maar het draait niet alleen om doelpunten", geeft Demouge aan. "Als spits word je daar wel op afgerekend, je kunt ook op een andere manier belangrijk zijn. Maar Sol is eigenlijk vrij compleet als spits."

Brocken denkt in elk geval dat de 26-jarige Sol mee zou kunnen op een hoger niveau. "De top drie van Nederland is niet meer wat het is geweest, de stap is kleiner geworden. Als Sol zich kan aanpassen en met betere spelers om zich heen speelt, denk ik dat zijn rendement alleen maar omhoog gaat."

 
Eredivisie
 
Willem II
 
Frank Demouge
 
Francisco Sol Ortiz

Poll
Denk jij dat Fran Sol goed genoeg is voor een Nederlandse topclub?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties