Schlemiel Lachman helpt Excelsior met rode kaart in het zadel

Na een rommelige openingsfase, met veel fouten en amper mogelijkheden, was het Sol die na een kwartier spelen de score opende. De topscorer van de Eredivisie schoot een doorgeschoten voorzet van Fernando Lewis tegen de touwen. Doelman Theo Zwarthoed was kansloos, hij kwam in botsing met Willem II'er Konstantinos Tsimikas. Toch was het Excelsior dat na 45 minuten spelen de kleedkamer opzocht met een 2-1 voorsprong én een man meer.

Willem II leek de wedstrijd te controleren, toen Lachman enorm de fout in ging. De verdediger verspeelde de bal aan Mike van Duinen en veroorzaakte een strafschop. Ook kreeg hij een rode kaart van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Luigi Bruins maakte geen fout en tekende vanaf elf meter voor de gelijkmaker. Met een man minder moest Willem II nog ruim een uur lang verder.

De bezoekers uit Tilburg leken de rust te gaan halen zonder verdere kleerscheuren. Toch ging het in de blessuretijd van de eerste helft nog mis. Excelsior drong al langere tijd aan en kwam via Stanley Elbers op 2-1. Een voorzet van Khalid Karami tikte hij bij de eerste paal knap achter zijn standbeen langs binnen.

Excelsior kreeg na rust voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar wist niet meer te scoren. Daardoor bleef Willem II uitzicht houden op een goed resultaat. In de slotfase kroop de ploeg van Reinier Robbemond meer uit zijn schulp en kreeg het nog een paar mogelijkheden om op 2-2 te komen, maar het was de Tilburgers niet gegund. Zij moeten de drie punten achterlaten in Rotterdam.