Update: Voorzitter Sporting heft schorsing gehele selectie op
Zondag, 8 april 2018 om 15:37 • Yanick VosLaatste update: 15:33

Sporting Portugal verschijnt zondagavond noodgedwongen met een B-elftal aan de aftrap in de competitiewedstrijd tegen Pacos de Ferreira. Bruno de Carvalho, president van de club, heeft namelijk negentien spelers geschorst. Het gaat om alle spelers die donderdag met 2-0 ten onder gingen in de Europa League tegen Atlético Madrid, inclusief de wisselspelers.

De Carvalho reageerde woest op de manier Sporting Portugal voor de dag verscheen in Madrid en met 2-0 verloor. De voorzitter was kwaad over de instelling van de spelers en heeft hen nu allemaal geschorst. Ook Bas Dost, die geel pakte en daardoor geschorst is voor de return, mag zondag niet in actie komen. Op zijn Facebook-pagina haalt De Carvalho uit naar Dost en Fabio Coentrao. Ook laatstgenoemde mist de return door een gele kaart. "Of het een terechte kaart was? Ja, dat lijkt me wel. Het was een typische aanvallende tackle. Ik had helemaal niet in mijn hoofd dat ik geschorst zou zijn. Gewoon een domme actie", reageerde Dost na afloop in gesprek met FOX Sports.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In Portugal loopt op dit moment een onderzoek naar de gang van zaken bij Sporting Portugal. Er wordt gekeken of De Carvalho wel het recht heeft om de complete spelersgroep te schorsen. Via de officiële kanalen maakt Sporting bekend dat het zondagavond tegen Pacos de Ferreira met een B-ploeg zal aantreden.

Update 7 april 06.30 uur - Dost niet bij geschorste spelers Sporting Portugal
Bas Dost blijkt niet geschorst door de voorzitter van Sporting Portugal. Bruno de Carvalho heeft alleen de negentien spelers geschorst die reageerden op zijn bericht op Facebook, waarin hij uithaalde naar de selectie. Negentien spelers hebben een gezamenlijke verklaring via hun sociale media gedeeld, Dost zat niet bij die groep. Hij is geen actief gebruiker van sociale media. "Tot ons ongenoegen is er een gebrek aan steun van degene die onze leider zou moeten zijn", aldus een statement van de spelersgroep. "Er bestaat geen perfecte voetballer en geen perfect team. We winnen en verliezen samen. We vechten voor onze club en voor onze fans. Onze integriteit en toewijding staan buiten kijf."

Update 8 april 15.37 uur - Voorzitter Sporting heft schorsing gehele selectie op
De voorzitter van Sporting Portugal, Bruno de Carvalho, heeft zijn schorsing van negentien spelers teruggedraaid. Trainer Jorge Jesus maakt zondagmiddag middels een persconferentie bekend dat hij na overleg met de voorzitter en de staf geen enkele speler hoeft te missen voor de confrontatie met Paços de Ferreira zondagavond.

 
UEFA Europa League
 
Liga NOS
 
Sporting Portugal
 
Bas Dost
 
Fábio Coentrao

>
UEFA Europa League
Atlético Madrid
2
0
Sporting Portugal
Donderdag, 5 april 2018 om 21:05
Meer nieuws
   
19:17
19:17
Van Basten en Cruijff krijgen voorkeur: 'Ronaldo de beste sinds Napoleon...'
22
   
19:04
19:04
V/d Vaart 'helemaal wild' van Malen: 'Gaat een van de beste ter wereld worden'
12
   
18:57
18:57
Spectaculaire overwinning van AZ: 11-0 over twee duels in Youth League
5
   
18:22
18:22
Van der Vaart kiest favoriet voor de 10-positie: 'Een beetje dom van Ajax'
21
   
17:45
17:45
Live meepraten in de Champions League: Besiktas - Sporting Portugal
67
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties