Update: KNVB stelt datum vast voor duel tussen Jong Ajax en NEC
Dinsdag, 10 april 2018 om 16:53

De wedstrijd tussen Jong Ajax en NEC die afgelopen vrijdag in een 2-0 overwinning voor de Amsterdammers eindigde, moet worden overgespeeld. De reden hiervan is het onreglementair meespelen van Ajacied Teun Bijleveld. Omdat hij een week eerder zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte, was hij niet speelgerechtigd. De KNVB had dit niet doorgegeven, waardoor de bond heeft besloten dat de wedstrijd moet worden overgespeeld.

Bijleveld pakte tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hierdoor was hij niet speelgerechtigd voor het duel met NEC. Door een administratieve fout van de KNVB kon Bijleveld in de topper tegen de Nijmegenaren gewoon worden opgesteld. "Door de fout was voorafgaand aan het duel bij de KNVB en Ajax niets anders bekend dan dat Bijleveld op vier gele kaarten stond", laat de bond weten in een verklaring. Wanneer het duel wordt overgespeeld is nog niet bekend.

Bijleveld zal de wedstrijd tegen NEC door de schorsing niet mogen meedoen. Maandagavond mag hij wel uitkomen tegen FC Den Bosch. Middenvelder Azor Matusiwa, die door zijn vijfde gele kaart tegen FC Dordrecht niet speelde tegen NEC, is geschorst voor het duel met Den Bosch. "De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax."

Update 10 april 16.53 uur - KNVB stelt datum vast voor duel tussen Jong Ajax en NEC
De wedstrijd tussen de beloften van Ajax en NEC wordt volgende week maandag ingehaald, zo heeft de KNVB laten weten. De aftrap op De Toekomst is om 20.00 uur. Ajax won vrijdag van de Nijmegenaren, maar de wedstrijd moest van de voetbalbond worden overgespeeld omdat middenvelder Teun Bijleveld niet speelgerechtigd bleek te zijn.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
NEC
 
Teun Bijleveld

>
Eerste Divisie
Jong Ajax
1
0
NEC
Maandag, 16 april 2018 om 20:00
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Manchester City wil ex-Tukker voor 4,5 miljoen verkopen
1
   
00:00
00:00
'Je kunt niet van favoriete club veranderen, maar nu doe ik dat wel'
1
   
23:50
23:50
Transferoverzicht Keuken Kampioen Divisie: alle in- en uitgaande transfers
29
   
23:36
23:36
Voorbereiding Eredivisie 2018/19: alle oefenduels van de clubs op een rijtje
13
   
23:25
23:25
Alisson erkent: 'Die avond is van invloed geweest op mijn beslissing'
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties