Portugese assistkoning slaat weer toe: Valencia passeert Real Madrid
Zondag, 8 april 2018 om 22:33 • Gijs Freriks

Valencia heeft de derde plaats in LaLiga heroverd op Real Madrid. Het team van Marcelino had zondagavond aan een doelpunt van Rodrigo genoeg om Espanyol (1-0) van zich af te schudden en heeft nu weer één punt meer dan De Koninklijke.

Espanyol leek binnen twee minuten op voorsprong te komen in Mestalla, maar een doelpunt van Gerard Moreno werd vanwege buitenspel afgekeurd. Vijf minuten later werd het 1-0: Rodrigo kopte binnen na een mooie dribbel en dito voorzet van Gonçalo Guedes. Het was alweer de achtste LaLiga-assist in het seizoen voor de Portugees, meer assists dan iedere andere Portugese voetballer in een van de traditioneel beste vijf competities van Europa heeft gegeven.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In het vervolg van de eerste helft kregen beide partijen kansen om te scoren: doelman Neto hield Moreno van scoren af en aan de andere kant stuitten Martín Montoya en Simone Zaza op Pau López. In de tweede helft was de eerste grote kans voor los Che: Rodrigo mikte na een klein uur spelen na een voorzet vanaf de rechterflank net over de lat.

De club uit de sinaasappelstad hoopte de marge snel te verdubbelen, maar Pau López gaf zich niet meer gewonnen, ook niet op een inzet van Carlos Soler. Aan de andere kant bleef Moreno de defensie van Valencia bezighouden, maar ook Espanyol zou niet meer tot scoren komen. De laatste competitiezege van Espanyol in Mestalla dateert overigens van oktober 2007, toen men met 1-2 won van het Valencia van toen nog Quique Sánchez Flores.

 
LaLiga
 
Valencia
 
Espanyol
 
Rodrigo
 
Martín Montoya

>
La Liga
Valencia
1
0
Espanyol
Zondag, 8 april 2018 om 20:45
Poll
Wie eindigt dit seizoen hoger, denk je?
Valencia
Real Madrid
Meer nieuws
   
23:45
23:45
Hoe het Italiaanse voetbal en de onderwereld met elkaar verbonden zijn
28
   
23:30
23:30
Wesley Sneijder looft Luuk de Jong om eerste woorden over Walter Benítez
16
   
23:30
23:30
'Marcel Meeuwis deed zijn broek omlaag en ging met zijn reet op Kostas zitten'
27
   
22:55
22:55
Scandinavische clubs zijn Turken en Kroaten te snel af in play-offs van CL
39
   
22:49
22:49
PSV komt met de schrik vrij in Glasgow na gigantische zeperd Benítez
355
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties