Verlies in absolute kraker eDivisie schakelt titelfavoriet zo goed als uit
Zondag, 15 april 2018 om 14:45

Speelronde 14
Met nog slechts vier speelrondes te gaan, is het razendspannend in de top van de eDivisie. Voorafgaand aan ronde veertien staat Ajax op kop met 32 punten gevolgd door PSV en Feyenoord op 30 met daarachter outsider Heracles Almelo op 27. Vanzelfsprekend is de ontmoeting in Eindhoven tussen nummer een Dani Hagebeuk en nummer twee en kampioen van de eerste seizoenshelft Ali Riza Aygün de absolute topper van het weekend. Onderin nemen de nummer 17 en 18, streekgenoten NAC Breda en Willem II, het tegen elkaar op en die wedstrijd belooft ook voor vuurwerk te zorgen.

Stand voorafgaand aan speelronde 14.

Wedstrijd van de week
Mede doordat de gehele top drie vorige week punten verloor, was de spanning voorafgaand aan het duel om te snijden. Ali Riza kwam goed uit de startblokken met een 1-0 voorsprong waarna Dani op slag van rust de gelijkmaker binnenprikte. In de tweede helft herhaalde dit scenario zich waardoor er 2-2 op het bord stond. In de absolute slotfase was het voor Ajax echter Cristiano Ronaldo die, net als in de Champions League tegen Juventus deze week, in de allerlaatste minuut de winnende treffer maakte. Ditmaal niet uit een penalty, maar met een fenomenaal afstandsschot dat Dani schreeuwend door de studio liet stuiteren!

Derby der rode lantaarn
Helemaal onderaan de ranglijst bungelt Willem II met slechts drie punten en die ploeg mocht op bezoek bij NAC Breda dat drie puntjes hoger staat. Voor Daniel Kuipers en Menno Bouhuijzen was deze derby misschien wel de belangrijkste pot van de competitie. Beiden gingen vol in de aanval en na een sensationeel virtueel half uur spelen stond de stand reeds op 3-3. Na negentig minuten leek het bij een 4-4 stand op een puntendeling uit te draaien, maar niemand minder dan Thierry Ambrose maakte in blessuretijd de 5-4 waardoor het seizoen voor Menno niet meer stuk kan.

Feyenoord – FC Utrecht
ADO Den Haag – FC Twente

Jantjes
Door de winst van Ajax moest Feyenoord winnen om aansluiting te houden en de titel in zicht. Jaey Daalhuisen moest het daarvoor opnemen tegen Danny Hazebroek van FC Utrecht. Na een 2-0 voorsprong zag Jaey eerst hoe de Utrechters terugkwamen tot 2-2, maar uiteindelijk haalde Feyenoord in de 81e minuut de trekker over: 3-2. Nummer vier Bryan Hessing won overtuigender door met 5-2 Aristote Ndunu van AZ te verslaan, na 38.57 minuten gaf hij de Alkmaarder met 3-0 een Jantje. Alleen Emre Benli, die voor de zesde keer op rij ongeslagen bleef, was sneller: hij versloeg Hagenaar Mitchel Denkers met 1-3 en deelde al na 31.36 een Jantje uit. Door de koppeling van de eDivisie aan de Eredivisie is het echter zeer de vraag of we Emre en zijn teamgenoot Tony Kok komend seizoen voor de Tukkers terug zullen zien op dit toneel.

PEC Zwolle – Excelsior
VVV-Venlo – sc Heerenveen
Vitesse – Sparta Rotterdam

Stand
Gelukkig voor Nick den Hamer en Tom Heijnen werd de wedstrijd tussen FC Groningen en Roda JC gewoon in de Amsterdamse studio van FOX Sports afgewerkt. Nick won met een zeer behoorlijke 5-1, pakte de zesde plaats en tankte daarmee aan zelfvertrouwen voor de FUT Cup in Manchester dit weekend waar hij zich als een van de weinige Nederlanders voor wist te kwalificeren. Dat andere lange afstandsduel tussen VVV-Venlo en sc Heerenveen eindigde in 1-1. Verder zette vriend van de show Frank van der Slot met Sparta op bezoek bij Vitesse een mooie score van 2-5 op het bord en legt daarmee beslag op plek zeven. Levy Frederique hield intussen met die andere Rotterdamse club huis op bezoek bij PECMAN Stefan Vellinga en greep positie vijf: 1-4. De belangrijkste wijziging op de ranglijst is echter die van het zilver: Feyenoord lost PSV af en blijft Ajax in de hek hijgen.

De stand in de eDivisie na speelronde 14 op de XBOX One.

De vijf topgoals van deze week
Deze week waren maar liefst vijftig (!) treffers te bewonderen in de eDivisie. De strenge jury heeft ze weer allemaal gewikt en gewogen en op plek vijf en vier ruimte gemaakt voor goals uit de ontmoeting tussen Bryan en Aristote. Het brons is voor een heerlijke bal van buiten de zestien van Daniel terwijl Ajacied Dani beide andere podiumplekken inneemt en daarmee zijn megastap richting titel bekroond.

Play like a Pro
Ook deze week schoven weer twee eDivisionisten aan bij Justus om hun tips en tricks te delen met de massa. Stefan van PEC Zwolle vertelde hoe je de bal kunt laten afpakken door spelers die je niet geselecteerd hebt, waardoor je zelf de looplijnen kunt afschermen. Tom van Roda JC legde uit dat hij, in tegenstelling tot bij FIFA 17, de instellingen voor aanvallende loopacties deze editie op standaard laat staan.

Meer tips & trucs? Alle afleveringen van ‘Play like a Pro’ tot nu toe vind je hier!

 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Feyenoord
 
Justus Dingemanse

Poll
Denk je dat Dani de eDivisie XBOX One competitie gaat winnen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties