Veel aandacht voor debuterende grensrechter: 'Hoop dat er een deur opengaat'
Zaterdag, 14 april 2018 om 09:14 • Chris MeijerLaatste update: 09:45

Franca Overtoom maakte vrijdagavond haar debuut als assistent-scheidsrechter in het betaalde voetbal tijdens de wedstrijd tussen SC Telstar en Jong FC Utrecht (1-0). De aanwezigheid van de derde vrouwelijke scheidsrechter ooit in het betaalde voetbal in Velzen-Zuid zorgde voor de nodige media-aandacht. "Ik heb het zelf beschouwd als een normale wedstrijd", zegt Overtoom in gesprek met NH.

"Ik ben die aandacht normaal ook niet gewend", stelt de assistent-scheidsrechter. Ze zegt dat ze wel iets zenuwachtiger was dan normaal voor de wedstrijd in het Rabobank IJmond Stadion. "Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om het de benaderen als een gewone wedstrijd en ik denk dat het goed gegaan is. Ik hoop dat er een deur opengaat en dat er meer meer meiden volgen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Overtoom is de jongere zus van Willie Overtoom. Hij speelde voor onder meer AZ, Heracles Almelo, Zulte Waregem en Al-Shamal, terwijl hij zijn debuut in het betaalde voetbal bij Telstar maakte. "Ik weet dat nog wel van vroeger. Dat maakt dit wel extra bijzonder", aldus Overtoom, die geen vervelende opmerkingen vanuit het publiek hoorde.

"Ze hebben het netjes gehouden, dus wat dat betreft was het wel gezellig. In het amateurvoetbal komen dat soort dingen ook weleens voor en ik denk dat je daar eigenlijk geen aandacht aan moet besteden, want de focus moet bij de wedstrijd liggen", besluit Overtoom.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Telstar
 
Willie Overtoom

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties