Brighton verliest degradatiekraker door Zaha; Locadia in de rust gewisseld

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 3-2
Locadia begon pas voor de tweede keer sinds zijn winterse komst van PSV in een competitiewedstrijd in de basiself bij Brighton. Hij moest genoegen nemen met een rol op de linkerflank en beleefde een rampzalig eerste half uur met the Seagulls, waar Davy Pröpper vanwege een schorsing ontbrak. Doelpunten van Wilfried Zaha en James Tomkins verschaften Crystal Palace een ruime voorsprong, alvorens Glenn Murray wat terugdeed namens Brighton. De thuisploeg herstelde zijn voordelige marge van twee via opnieuw Zaha echter vrijwel onmiddellijk in ere. Brighton had het lastig op Selhust Park, maar vocht zich elf minuten voor rust plots wel terug in de wedstrijd: José Izquierdo vond na een assist van Locadia op fraaie wijze de verre hoek. In de tweede helft maakte de formatie van Chris Hughton jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uiteindelijk uit.

Burnley - Leicester City 2-1
Burnley won zijn vier laatste wedstrijden in de Premier League en ook tegen Leicester City stapte de succesformatie van Sean Dyche als winnaar van het veld. De basis van de overwinning werd gelegd in de eerste negen minuten. Chris Wood opende de score nadat hij alleen voor doelman Kasper Schmeichel was gezet door Ashley Barnes, waarna Kevin Long met een kopbal uit een hoekschop van Johann Berg Gudmundsson de 2-0 op het scorebord bracht. Het duurde vervolgens tot de 72e minuut voordat Leicester City wat terugdeed: Jamie Vardy schoot raak na een pass van Kelechi Iheanacho. Verder dan dat zou de kampioen van 2016 echter niet meer komen.

Swansea City - Everton 1-1
Mike van der Hoorn is normaliter bij Swansea City verzekerd van een basisplaats, maar de voormalig Ajacied kampte de laatste dagen met pijntjes en moest daardoor in het thuisduel met Everton, waar Davy Klaassen opnieuw niet tot de wedstrijdselectie behoorde, genoegen nemen met een reserverol. Swansea City vecht in de Premier League nog altijd tegen degradatie en sneed zichzelf op slag van rust lelijk in de vingers door een eigen doelpunt van Kyle Naughton. De ploeg van Carlos Carvalhal rechtte in de tweede helft echter de rug en wist dankzij een treffer van Jordan Ayew toch nog een punt veilig te stellen.

Huddersfield Town - Watford 1-0
Huddersfield Town leek in de thuiswedstrijd tegen Watford, waar Daryl Janmaat basisspeler was, genoegen te moeten nemen met een punt, maar in de blessuretijd bepaalde Tom Ince toch nog anders. De spits schoot van dichtbij binnen na een slim passje van Mathias Jögensen en bezorgde zijn ploeg zo drie zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Huddersfield, waar Rajiv van La Parra zoals gewoonlijk basisspeler was, is door de zege op 35 punten gekomen, net zoveel als Brighton.