'Ajax laat alleen Man City niet schrikken met vraagprijs van 58 miljoen'
Zondag, 15 april 2018 om 00:00

Ajax heeft de vraagprijs voor Matthijs de Ligt bepaald op 50 miljoen pond, omgerekend bijna 58 miljoen euro. Dat schrijft de Daily Mirror zaterdagnacht. Volgens de tabloid leidt Manchester City de dans om de achttienjarige Ajacied, die wordt omschreven als de 'nieuwe Virgil van Dijk'. De krant spreekt van een driestrijd tussen Manchester City, Arsenal en Bayern München.

Volgens de Daily Mirror is een transfer naar Barcelona niet waarschijnlijk. De Ligt zou zijn zaakwaarnemer hebben verteld dat een overstap naar Camp Nou niet zijn voorkeur geniet, omdat hij vreest op de bank terecht te komen. De jeugdige international van Oranje heeft zover bekend geen voorkeur uitgesproken tussen de drie overgebleven clubs, maar zowel Arsenal als Bayern München zou zijn geschrokken van de vraagprijs. Voor Manchester City is 58 miljoen euro niet per se een groot probleem. Alle drie de clubs zouden zondag scouts sturen naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV.

Meer: ‘Ik weet wat ik aan Blind heb en hij weet wat hij aan mij heeft’ | De Ligt waarschuwt Ajax: ‘We moeten onszelf niet gaan overschatten’

De Ligt wil eigenlijk pas vertrekken bij Ajax met een kampioenschap op zak. Dat lijkt dit seizoen niet te lukken, maar toch sloot hij een zomerse transfer recentelijk niet uit. "Als topsporter moet je ook naar je eigen carrière kijken, maar ik ben hier heel gelukkig", vertelde De Ligt, die eraan toevoegde dat Ajax op dit moment het beste is voor zijn carrière. "Daarom ben ik hier heel tevreden en ga ik iedere dag met een glimlach naar de training. Dat moet je meenemen. Je moet kijken of het moment daar is. Dat is voor mij nog niet aan de orde. We zullen zien hoe het loopt."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Premier League
 
Ajax
 
Manchester City
 
Bayern München

Poll
Is Matthijs de Ligt 58 miljoen euro waard?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties