Huntelaar: 'Na de laatste wedstrijd van het seizoen zal er snel nieuws zijn'
Zondag, 15 april 2018 om 10:38

Ajax dreigt dit seizoen naast de landstitel te grijpen en dat steekt bij Klaas-Jan Huntelaar. De 34-jarige spits werd gedurende zijn imposante loopbaan nog nooit kampioen en dat wil hij met de club uit Amsterdam wel bewerkstelligen. Bij de routinier leeft nog een sprankje hoop om dit seizoen de titel in huis te halen. "Daarom moeten we in Eindhoven winnen om PSV nog aan het wankelen te maken", zegt Huntelaar in aanloop naar de wedstrijd van zondag in het Philips Stadion.

Huntelaar speelde voor clubs als Real Madrid, AC Milan en Schalke 04, maar kampioen worden lukte hem nog nooit. Bij zijn terugkeer in Amsterdam was hij dan ook duidelijk: "Ik ben naar Ajax gekomen om kampioen te worden." Met een achterstand van zeven punten en nog maar vier wedstrijden voor de boeg, lijkt het erop dat ook dit seizoen Huntelaar niet met de schaal in zijn handen zal staan. Volgend seizoen hoopt hij alsnog kampioen te worden. "Daar ga ik wel voor", zegt hij tegenover de NOS.

Meer: Huntelaar kraakt Ajax: ‘Er was van alles te weinig bij ons, zeker te weinig wil’ | Ten Hag: ‘Klopt, maar deze jongens kunnen het en dan kijk je het aan’

Met zijn uitspraak verraadt Huntelaar zijn toekomstplannen. Hij heeft een aflopend contract bij Ajax, maar dat lijkt op een verlenging uit te draaien. "Na de laatste wedstrijd van het seizoen zal er snel nieuws zijn. Er is van twee kanten de intentie om met elkaar door te gaan", bevestigt de spits, die dit seizoen niet meer op de titel rekent. "Ik kan me niet heugen dat een club zo'n voorsprong nog uit handen heeft gegeven."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Klaas-Jan Huntelaar

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Poll
Klaas-Jan Huntelaar is de beste spits van de Eredivisie
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:15
00:15
'Toptransfer' voor Haarlemmer: 'Dit is niet mijn eindstation'
1
   
00:00
00:00
Cryptowereld krijgt via Messi, Suárez en James voet aan de grond
4
   
23:45
23:45
Schuurs: 'Bij het eerste van Ajax is er concurrentie van Europese top'
10
   
23:17
23:17
'Het leek wel alsof Cristiano Ronaldo in de Veste was aangekomen'
6
   
23:00
23:00
Klopp ziet De Bruyne wegvallen: 'Iemand die zo denkt, is een klootzak'
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties