Ten Hag: 'Als je weet waar ik vandaan kom, dan valt dat niet te rijmen'
Zondag, 15 april 2018 om 15:25

Erik ten Hag heeft zijn loopbaan als trainer met het assistentschap bij FC Twente en PSV en daarna als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Ajax geleidelijk opgebouwd. Tussendoor kwam daar een periode als trainer van de beloften van Bayern München, wat op dat moment wellicht een rare stap leek, maar waar Ten Hag wel heel bewust voor koos.

"Ik was net begonnen als hoofdtrainer en gepromoveerd met Go Ahead. Toch heb ik het gedaan, uit idealisme. Bayern is op veel terreinen een van de beste clubs van Europa en ik kon werken met Josep Guardiola. Ik wilde mezelf verrijken", legt hij uit aan Het Parool. Ondanks dat der Rekordmeister en zijn huidige werkgever qua resultaten nauwelijks meer met elkaar te vergelijken zijn, ziet Ten Hag wel overeenkomsten tussen Bayern en Ajax.

Meer: ‘Ik wil wel een basisplaats bij Ajax, maar Tagliafico is er natuurlijk ook’ | Ten Hag: ‘Hij kreeg toen die blessure, anders had hij wellicht al gedebuteerd’

"Het zijn clubs die in eigen land niemand onverschillig laten. In Nederland ben je vóór Ajax of je bent tegen. Daar zit niets tussenin." In Beieren leerde hij veel van Guardiola en die speelstijl probeert hij nu ook te implementeren in de Johan Cruijff ArenA. Met de kritiek dat hij een verdedigende trainer zou zijn, kan Ten Hag dan ook niet zoveel. "De intentie van hoe ik met Ajax wil spelen, die zie je wel terug, maar in de uitvoering nog niet altijd."

"Mensen plakken er graag meteen een stempel op; ik zou een defensieve trainer zijn. Maar als je weet waar ik vandaan kom, hoe ik ben opgeleid als voetballer, wie mijn voorbeelden zijn als trainer, dan valt dat niet te rijmen. Het past ook niet bij Ajax, een defensieve trainer. De club is groot gemaakt door Rinus Michels, Johan Cruijff en Louis van Gaal. Zij hebben met positief voetbal onvoorstelbaar veel invloed gehad", sluit hij af.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Erik ten Hag
 
Louis van Gaal
 
Josep Guardiola

Poll
Vind jij dat Erik ten Hag de juiste trainer is voor Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties