Vreven baalt: 'Als we degraderen dan heb ik sowieso gefaald'
Zondag, 15 april 2018 om 15:37

NAC Breda heeft zichzelf zondag een slechte dienst bewezen door op eigen veld met 1-2 te verliezen in de Brabantse burenruzie met Willem II. De thuisploeg speelde ondermaats en ging onderuit door twee doelpunten van Ben Rienstra in de eerste helft. Na rust wist NAC geen vuist te maken, tot groot ongenoegen van trainer Stijn Vreven. Hij was allesbehalve tevreden over wat zijn ploeg in het Rat Verlegh Stadion liet zien.

"Ik vond het echt een non-wedstrijd van onze kant. Heel het team speelde eigenlijk onder het niveau", aldus een balende Vreven na afloop tegenover FOX Sports. "De spelers wisten het belang van deze wedstrijd, ik denk niet dat het onwil is. De tegendoelpunten vallen uit standaardsituaties en door individuele fouten. Onze tegengoals komen in het rijtje comedy capers."

Het tegenvallende spel van NAC had volgens Vreven met name te maken met de wisselvalligheid van zijn jonge ploeg. "Maar dat zijn allemaal excuses, we hadden er als team en als coach moeten staan. Dat hebben we niet gedaan", aldus de Belgische trainer. "Wij moeten het hebben van voetballend vermogen. Als dat niet lukt in een wedstrijd hebben we een groot probleem. Het zal lastig worden de komende wedstrijden, maar dat wisten we van tevoren."

NAC staat voorlopig op een veilige vijftiende plaats. Mocht het toch fout gaan voor NAC, dan is Vreven waarshijnlijk volgend seizoeng een trainer meer in Breda. "Daar gaan we het pas over hebben als we ons veilig hebben gespeeld. Dat kan pas op de laatste speeldag zijn. Als we degraderen dan heb ik sowieso gefaald en is er geen basis om verder te gaan."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
NAC Breda
 
Stijn Vreven

>
Eredivisie
NAC Breda
1
2
Willem II
Zondag, 15 april 2018 om 12:30
Meer nieuws
   
09:50
09:50
Liverpool krijgt transferadvies: 'Van Atlético is het geen stap terug'
8
   
09:45
09:45
Transferoverzicht Keuken Kampioen Divisie: alle in- en uitgaande transfers
36
   
09:33
09:33
'Als we een goede dag hebben, dan maakt Sturm Graz weinig kans'
17
   
09:20
09:20
Nee, Juve verdient de transfersom van Ronaldo niet terug uit shirtverkoop
34
   
09:10
09:10
In de wandelgangen: Barcelona verrast en gaat voor 'flop' van Real
1
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties