FC Groningen lijkt uit degradatiezorgen dankzij Doan en Drost
Zondag, 15 april 2018 om 16:21

De supporters van FC Groningen lijken zich geen zorgen meer te hoeven maken over dat hun favoriete club mogelijk moet meespelen in de nacompetitie. De Trots van het Noorden boekte zondag namelijk een belangrijke 2-1 overwinning op Roda JC Kerkrade en staat met 33 punten op de dertiende plaats in de Eredivisie.

Ritsu Doan maakte het openingsdoelpunt in het Noordlease Stadion en maakte zijn achtste competitietreffer voor de noorderlingen. Enkel Richairo Zivkovic (tien) en Ronald Koeman (dertig) scoorden als tiener vaker voor FC Groningen dan de Japanner. De middenvelder ontving de bal van Deyovaisio Zeefuik, was Christian Kum te slim af met een schijnbeweging en plaatste de bal in de verre hoek: 1-0. De bezoekers kregen pas na 32 minuten een eerste serieuze mogelijkheid: Sergio Padt had een antwoord op een van richting veranderd schot van Tsiy William Ndenge.

FC Groningen legde in de eerste helft veel energie in het duel en kreeg de handen van het publiek op elkaar. Men kreeg nog enkele kansen om de marge te verdubbelen (Tom van de Looi schoot over, Doan mikte naast en een inzet van Ajdin Hrustic werd geblokt), maar het bleef bij 1-0. Na de onderbreking maakte het FC Groningen van scheidend trainer Ernest Faber jacht op de 2-0 en nadat Hidde Jurjus Tom van Weert al van een treffer had afgehouden, was het Jesper Drost die de marge verdubbelde. De bal kwam via Kum voor de voeten van Drost te liggen en de middenvelder kon van dichtbij afdrukken.

FC Groningen liet het balbezit hierna even aan Roda, maar de opponent deed daar weinig mee. Tot de 69e minuut, want toen werd het plots 2-1: Kum volleerde raak uit een hoekschop van Patrick Banggaard. Roda rook bloed en kreeg kansen via Mikhail Rosheuvel en invaller Jorn Vancamp, maar Padt hoefde niet meer te capituleren. FC Groningen neemt de dertiende plaats over van Willem II lijkt definitief uit de degradatiezorgen te zijn.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Roda JC Kerkrade
 
Ritsu Doan
 
Sergio Padt

>
Eredivisie
FC Groningen
2
1
Roda JC Kerkrade
Zondag, 15 april 2018 om 14:30
Poll
Een terechte zege voor FC Groningen?
Ja
Nee
Ik heb de wedstrijd niet gezien
Meer nieuws
   
09:50
09:50
Liverpool krijgt transferadvies: 'Van Atlético is het geen stap terug'
4
   
09:45
09:45
Transferoverzicht Keuken Kampioen Divisie: alle in- en uitgaande transfers
36
   
09:33
09:33
'Als we een goede dag hebben, dan maakt Sturm Graz weinig kans'
16
   
09:20
09:20
Nee, Juve verdient de transfersom van Ronaldo niet terug uit shirtverkoop
34
   
09:10
09:10
In de wandelgangen: Barcelona verrast en gaat voor 'flop' van Real
1
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties