Ayoub woedend op Nijhuis: 'Je krijgt te horen: 'Ik ben de baas''
Zondag, 15 april 2018 om 17:35

Voor Yassin Ayoub was het uitduel van FC Utrecht met Feyenoord van zondagmiddag extra beladen, daar de middenvelder na dit seizoen de overstap maakt naar De Kuip. Ayoub hoopte het publiek van zijn toekomstige werkgever te kunnen imponeren met de Domstedelingen, maar slaagde daar nauwelijks in.

Utrecht kwam nog wel terug van een achterstand, maar stapte uiteindelijk toch met een 3-1 nederlaag van het veld. Ayoub werd in de slotfase onder luid applaus van beide suppotersscharen gewisseld. "Het was wel een aparte wedstrijd voor mij, dat wel", erkent de middenvelder na afloop in gesprek met FOX Sports. "We speelden als ploeg wel goed. Vooral in de eerste helft deden we het goed en kwamen we ook terecht op 1-1."

Meer: Ayoub baalde van transfervrij vertrek: ‘De club heeft zelf die keuze gemaakt'

De gelijkmaker van Cyriel Dessers bleek achteraf gemaakt uit buitenspelpositie. Ayoub is kritisch over het optreden van arbiter Bas Nijhuis. "Ik vond dat de scheidsrechter de wedstrijd totaal niet onder controle had", vervolgt de Marokkaans international. "Ik houd er niet van om naar excuses te zoeken, maar vandaag viel het wel heel erg op: hij fluit helemaal zijn eigen wedstrijd."

"Normaal gesproken erger ik me niet zo snel aan mensen, maar ik ergerde me heel erg aan het feit dat hij zo zijn eigen wedstrijd floot. Volgens mij pakt Vilhena de bal bij de 2-1 met twee handen vast. Hij laat gewoon doorspelen. Daarnaast gaf hij Zakaria (Labyad, red.) een gele kaart na een normaal duel. Dat soort dingen begrijp ik niet. En vervolgens krijg je te horen: 'Gewoon naar mij luisteren, ik ben de baas'. Wij mogen als spelers best wat zeggen. Maar ik wil niet te veel over hem praten. Hij fluit zijn eigen wedstrijd, dat weet iedereen. Hij is daar best eigenwijs in."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Feyenoord
 
Yassin Ayoub
 
Cyriel Dessers

>
Eredivisie
Feyenoord
3
1
FC Utrecht
Zondag, 15 april 2018 om 14:30
Meer nieuws
   
09:50
09:50
Liverpool krijgt transferadvies: 'Van Atlético is het geen stap terug'
7
   
09:45
09:45
Transferoverzicht Keuken Kampioen Divisie: alle in- en uitgaande transfers
36
   
09:33
09:33
'Als we een goede dag hebben, dan maakt Sturm Graz weinig kans'
17
   
09:20
09:20
Nee, Juve verdient de transfersom van Ronaldo niet terug uit shirtverkoop
34
   
09:10
09:10
In de wandelgangen: Barcelona verrast en gaat voor 'flop' van Real
1
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties