Van Persie imponeert opnieuw: 'Het was puur op techniek en kwaliteit'
Zondag, 15 april 2018 om 18:17

Feyenoord won zondagmiddag op eigen veld betrekkelijk eenvoudig van FC Utrecht (3-1) en lijkt daardoor zeker van de vierde plaats in de Eredivisie. Trainer Giovanni van Bronckhorst is tevreden over de prestatie van zijn elftal en licht met name het optreden van Robin van Persie uit.

De veteraan tekende op slag van rust voor de 2-1, door de bal na een pass van Sven van Beek met de borst te controleren en vervolgens beheerst raak te schieten "Het was een uitstekende goal", zegt de Feyenoord-coach voor de camera van FOX Sports. "Het is een voorbeeld van hoe je een ploeg als FC Utrecht moet bespelen, met lopende mensen. Hij weet wanneer hij de bal moet pakken, het was een goal puur op techniek en kwaliteit."

Meer: Van Persie geniet: ‘Wat een talent, hij is nog maar negentien jaar oud’ | Van Persie en Berghuis gidsen Feyenoord naar royale oefenzege

"We hebben een fase goed gespeeld en we hadden een fase waarin dat niet zo was FC Utrecht is nou eenmaal een moeilijk te bespelen ploeg. We hebben toegeslagen op de juiste momenten, daarom hebben we met 3-1 gewonnen", analyseert Van Bronckhorst het spel van zijn team. De oefenmeester verraste deze week door een trainingskamp te beleggen in het Spaanse Marbella. "Ik snap dat het voor sommige mensen moeilijk te begrijpen is, omdat je iets doet wat niet normaal is. Maar ik ben een trainer die afgaat op mijn gevoel en mijn gevoel zei dat we een paar dagen weg moesten."

Voor Feyenoord kan het vizier nu op de bekerfinale van volgende week tegen AZ, erkent ook Jens Toornstra. "Natuurlijk zit je er met je hoofd al bij, maar je bedenkt ook dat de vierde plaats nog niet helemaal zeker is. Het verschil is bijna onoverbrugbaar (acht punten met nog drie competitieduels op het programma, red.), maar je moet hem nog wel veiligstellen", vertelt de middenvelder in gesprek met Voetbal International.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Robin van Persie
 
Sven van Beek
 
Jens Toornstra

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties