De Jong: 'Men geloofde aan het begin van het seizoen niet in ons'
Zondag, 15 april 2018 om 19:00

PSV kroonde zich zondag met groot machtsvertoon tot landskampioen van Nederland. De Eindhovense formatie won op eigen veld met 3-0 van directe titelconcurrent Ajax en heeft met nog drie speelrondes voor de boeg een gat van tien punten geslagen met de Amsterdamse rivaal. Luuk de Jong maakte het tweede doelpunt en sprak na afloop van een verdiend kampioenschap.

De spits stipt aan dat PSV absoluut geen titelfavoriet was. "We hebben dit seizoen echt zo hard gestreden met z'n allen. Men geloofde aan het begin van dit seizoen niet in ons, maar uiteindelijk hebben we als team elke wedstrijd keihard gevochten en geloof gehad, tot in de laatste minuten. Uiteindelijk ben je verdiend kampioen als je met zo'n gat kampioen wordt", vertelde hij voor de camera van FOX Sports.

Meer: Van Bommel en Romero kennen geen onvergetelijk debuut bij PSV | De Jong zoekt verschillen: ‘Cocu was misschien wat rustiger op het veld’

PSV besluit het seizoen met wedstrijden tegen Roda JC Kerkrade, ADO Den Haag en FC Groningen. De Jong benadrukt dat de formatie van Phillip Cocu geen gas terug zal nemen in het seizoensslot. "We hebben nog wat wedstrijden te spelen en kunnen zelfs het puntenrecord breken. Ik denk dat je dan gewoon een heel goed seizoen hebt gehad", aldus De Jong, die het uitduel van vorige week bij AZ speciaal uitlicht. PSV keek toen met nog twintig minuten op de klok tegen een 2-0 achterstand aan, maar rechtte in de slotfase de rug en won uiteindelijk met 2-3.

"Zo'n wedstrijd gebeurt je misschien een keer in je leven, maar je blijft er wel in geloven. Je grijpt de kleine momenten aan om hoop uit te putten. We hadden voordat de 2-1 viel al kansen en uiteindelijk valt die 2-1, dan ga je door. Dat was denk ik een hele belangrijke wedstrijd in aanloop naar deze wedstrijd", vervolgt de aanvalsleider van PSV, die na het duel met Ajax op 12 doelpunten en 5 assists staat in 28 competitiewedstrijden dit seizoen.

 
Meer video's
 
PSV
 
Luuk de Jong

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties