Trotse Cocu: 'We zijn een enkele keer door de ondergrens gezakt'
Zondag, 15 april 2018 om 19:41

Phillip Cocu is na Guus Hiddink en Kees Rijvers de derde trainer die drie keer kampioen is geworden met PSV. Het team van de oud-middenvelder versloeg directe concurrent Ajax zondag met 3-0 en is daardoor niet meer in te halen.

"Heel bijzonder om de titel op deze manier binnen te halen, in zo'n atmosfeer tegen een directe concurrent. Dit heb ik ook als speler nooit meegemaakt. Natuurlijk gaat het om de titel, tegen wie je die binnenhaalt maakt in principe niet zo uit. Maar zo is het wel heel mooi om te doen", aldus Cocu voor de camera van FOX Sports.

Meer: ‘De manier van werken bij PSV willen we bij Fenerbahçe implementeren’ | PSV breekt contract Luuk de Jong open: ‘Dit is uitstekend nieuws’

"We zijn een heel enkele keer door de ondergrens gezakt, maar dat was echt een uitzondering. Stabiliteit typeert ons seizoen. Het collectief heeft de titel behaald. Ze zijn gedurende het seizoen echt een team geworden. Ze gingen voor elkaar door het vuur, in goede maar ook in moeilijke tijden. Ik ben heel trots op dit team", aldus Cocu.

Tijdens het interview gooiden enkele spelers emmers water over Cocu heen. De 47-jarige coach kon daar wel om lachen: "In de kleedkamer was ik nog droog, maar het hoort erbij hè… De bloemetjes buitenzetten", doelde Cocu op de emmers waar eerst de ‘kampioensbloemen’ inzaten.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Phillip Cocu

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Meer nieuws
   
09:50
09:50
Liverpool krijgt transferadvies: 'Van Atlético is het geen stap terug'
4
   
09:45
09:45
Transferoverzicht Keuken Kampioen Divisie: alle in- en uitgaande transfers
36
   
09:33
09:33
'Als we een goede dag hebben, dan maakt Sturm Graz weinig kans'
16
   
09:20
09:20
Nee, Juve verdient de transfersom van Ronaldo niet terug uit shirtverkoop
34
   
09:10
09:10
In de wandelgangen: Barcelona verrast en gaat voor 'flop' van Real
1
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties