De Ligt doet pijnlijke constatering: 'Dan knakt er wel iets'
Zondag, 15 april 2018 om 22:17

Ajax verloor zondag met ruime cijfers van PSV (3-0), waardoor de Eindhovenaren landskampioen zijn geworden. Doelpunten van Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn zorgden ervoor dat er zondagavond flink gefeest wordt in Eindhoven en omstreken. Matthijs de Ligt baalt enorm na de dikke nederlaag: "Dit doet heel veel pijn."

"We zijn hier met een missie naartoe gegaan, maar we waren gewoon niet goed genoeg", stelt de achttienjarige verdediger van Ajax in gesprek met de NOS. Nadat de Eindhovenaren de 2-0 hadden gemaakt, liep Ajax achter de feiten aan: "Dan knakt er wel iets." In de tweede helft werd het nog erger voor Ajax, aangezien PSV ook een derde treffer maakte.

Meer: ‘Ik weet wat ik aan Blind heb en hij weet wat hij aan mij heeft’ | De Ligt waarschuwt Ajax: ‘We moeten onszelf niet gaan overschatten’

"In de rust zeiden we dat we er alles aan gingen doen, zodat PSV geen kampioen zou worden. Maar ze liepen juist uit, heel pijnlijk." Ajax is al vier jaar lang geen landskampioen geweest en De Ligt denkt met weemoed terug aan de tijd dat Ajax vier jaar op rij de beste was in de Eredivisie. "Nu moeten we er al vier jaar op wachten. Extra pijnlijk. PSV pakt hier de titel. Verdiend, denk ik."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Matthijs De Ligt

Poll
PSV is de terechte landskampioen
Eens
Oneens
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties