'PSV heeft de schaal, maar Ajax blijft voor mij de beste club van Nederland'
Zondag, 15 april 2018 om 21:06

PSV maakte zondag korte metten met Ajax en stuurde de Amsterdammers met een 3-0 nederlaag huiswaarts. De ploeg van Erik ten Hag was niet opgewassen tegen het spel van de nieuwbakken landskampioen en werd uiteindelijk gevloerd door goals van Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Hakim Ziyech vindt Ajax echter nog altijd de beste club van Nederland.

"Ajax blijft Ajax. Ajax blijft nog steeds de beste club van Nederland. Nu even niet, maar ze hebben vaak genoeg bewezen dat ze dat zijn", zegt de Marokkaans international in gesprek met FOX Sports. "Dit seizoen heeft PSV de schaal, maar Ajax blijft voor mij nog steeds de beste club van Nederland."

Meer: Van der Sar opgetogen: ‘Dat is het beste nieuws voor Ajax van deze week’ | Teleurstellend Ajax incasseert wondergoal in Olympisch Stadion

Ziyech wordt de laatste tijd nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek bij Ajax en zou intern al hebben aangegeven graag een transfer te willen maken. "Ik vind dat ik er wel aan toe ben", zei Ziyech eerder. "Dat heb ik wel vaker gezegd, denk ik. Het is niets nieuws. Ik wil mezelf uitdagen en verder ontwikkelen. Dan is het misschien wel tijd om verder te kijken en een nieuwe uitdaging te zoeken."

Ziyech krijgt zondag na de forse nederlaag in Eindhoven wederom vragen over zijn toekomst. "Daar houd ik me niet mee bezig op dit moment. Of ik ambitie heb? Ja, maar om daar telkens over te beginnen... Daar heb ik geen zin in. We moeten het seizoen goed afsluiten. Dat is het enige wat we kunnen doen", concludeert de spelmaker van Ajax, dat vijf punten voorstaat op nummer drie AZ.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Hakim Ziyech

Poll
Verwacht jij dat Hakim Ziyech komende zomer Ajax gaat verlaten?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties