Manchester City viert titel: 'Dit is hetzelfde gevoel als de eerste keer'
Zondag, 15 april 2018 om 21:30

Zonder te spelen werd Manchester City zondag kampioen, want achtervolger Manchester United verloor van hekkensluiter West Bromwich Albion en kan de koploper daardoor niet meer achterhalen. Vincent Kompany is trots op Josep Guardiola en op zijn medespelers, zo vertelt de verdediger aan de Daily Mail.

"Het is hetzelfde gevoel als de eerste keer, je kunt het gewoon niet beschrijven", aldus de Belg. "De eerste keer dat je kampioen wordt, denk je dat je dat altijd zal blijven worden en als je een keer verliest, denk je dat je die titel nooit meer gaat pakken. Dat geeft wel aan hoe het voetbal in Manchester is. Er zijn ook meer goede dagen voor de rode kant geweest, maar vandaag is alles blauw", doelt hij op de verschillen in clubkleuren.

"Ik ben zo fortuinlijk geweest dat ik deze titel drie keer heb mogen winnen, maar ik ben hem ook vaak misgelopen. Ik heb nog nooit een titel geprolongeerd, dus ben benieuwd hoe we volgend seizoen gaan reageren. De kampioen is altijd weer de favoriet. Het eerste kampioenschap was speciaal, maar op deze ben ik misschien het meest trots. Het is een voorrecht om deel uit te maken van dit team", aldus de 32-jarige Kompany.

"Als ik Guardiola was tegengekomen op mijn twintigste, dan was ik een perfecte speler voor hem geweest en had ik enorm veel beter kunnen worden. Hij heeft op het team overgebracht dat je nooit tevreden moet zijn. Ik denk zelf ook al aan volgend seizoen. We zijn kampioen en opgetogen, maar er is nog veel meer te doen om onze potentie volledig waar te maken", aldus Kompany, die dit seizoen vijftien keer in actie kwam in de Premier League.

 
Premier League
 
Manchester City
 
Vincent Kompany

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties