'De armoede, dat was de concurrentie. Dat waren Ajax en Feyenoord'
Maandag, 16 april 2018 om 07:06

PSV kroonde zich zondag tot kampioen van de Eredivisie en is door sommige commentatoren en voetbalvolgers bestempeld als ‘de kampioen van de armoede’. Het spel van het team van Phillip Cocu zou niet sprankelend genoeg zijn voor een koploper van de Eredivisie, maar Willen van Hanegem vindt die kritiek onzin.

De icoon van Feyenoord vindt het ‘complete onzin’ om PSV ‘de kampioen van de armoede’ te noemen, zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad: "De armoede, dat was de concurrentie. Dat waren Ajax en Feyenoord. De wedstrijd tegen AZ verleden week was geen pareltje, maar zo terugkeren uit geslagen positie was volgens mij beslissend."

Cocu heeft volgens Van Hanegem het maximale uit de groep gehaald: "Hij zal zich realiseren dat er komend seizoen iets moet gebeuren. Want dit PSV kan zomaar een seizoen als Feyenoord tegemoet gaan." Ajax kreeg met 3-0 klop van de titelverdediger en moet volgens de 74-jarige Kromme in de spiegel kijken: "Ajax grijpt al jarenlang overal naast. Ze stuurden Marcel Keizer de laan uit, terwijl die door de vreselijk nare situatie met Nouri wel heel veel op zijn bordje kreeg. Erik Ten Hag werd binnengehaald als de grote verlosser. Dat komt omdat veel mensen in dit land altijd maar blind achter bepaalde mensen aanrennen."

"Ten Hag speelde een paar keer met vijf verdedigers en opeens was hij een tactisch wonder. Eindelijk iemand die het anders deed, hoorde ik. Die 1-7 nederlaag tegen PSV thuis met FC Utrecht, daar mocht je niets van zeggen. Dat was een bedrijfsongevalletje. Nu vallen diezelfde mensen die op zijn rug klopten over zijn manier van praten. Wat interesseert mij dat nou? Kijk naar zijn prestaties, hij heeft het niet goed gedaan. Met spelers als Onana, De Ligt, Ziyech, Frenkie de Jong, Van de Beek, Huntelaar en Kluivert had Ajax meer in huis dan PSV."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Ajax
 
Feyenoord

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Poll
Ben jij het met Willem van Hanegem eens?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Manchester City wil ex-Tukker voor 4,5 miljoen verkopen
1
   
00:00
00:00
'Je kunt niet van favoriete club veranderen, maar nu doe ik dat wel'
1
   
23:50
23:50
Transferoverzicht Keuken Kampioen Divisie: alle in- en uitgaande transfers
29
   
23:36
23:36
Voorbereiding Eredivisie 2018/19: alle oefenduels van de clubs op een rijtje
13
   
23:25
23:25
Alisson erkent: 'Die avond is van invloed geweest op mijn beslissing'
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties