'Je moet afvragen of het geen mismatch is tussen Ajax en Ten Hag'
Maandag, 16 april 2018 om 07:42

Erik ten Hag maakt vanaf komende zomer een voorbereiding mee als trainer van Ajax en zal de ploeg uit Amsterdam dan meer naar zijn hand moeten zetten. Willem Vissers gaat ervan uit dat de voormalig coach van onder meer FC Utrecht het nog heel moeilijk gaat krijgen, zo vertelde hij zondagavond bij Studio Voetbal.

"Ajax speelt niet meer zo aanvallend", aldus de verslaggever van de Volkskrant. "Ten Hag gaat uit van controle en controle is niet het eerste waar je aan denkt als je aan Ajax denkt. Dus je moet je afvragen of het geen mismatch is." Volgens de journalist ligt er nu al een ‘hypotheek’ op het komende voetbaljaar.

Meer: ‘Ik kan me voorstellen dat Kluivert denkt: hier heb ik geen zin meer in’ | Update: Voormalig alternatief van Ajax voor Magallán tekent in Londen

"Straks zijn er al boze mensen nog voordat het seizoen begonnen is. Er hoeft maar iets te gebeuren of er is alweer gedoe bij Ajax." Dat laatste kan Kees Jansma, voormalig perschef van het Nederlands elftal, beamen. Ook hij stelt dat het in Amsterdam sneller dan in Eindhoven of Rotterdam onrustig wordt als de prestaties niet bevallen.

"Naar buiten toe is het bij PSV altijd rustig en het is een eenheid. Dat betaalt zich nu uit. Je kunt een nederlaag blijkbaar overwinnen met beleid en verstand. In Amsterdam gebeurt het tegendeel." Volgens Jansma had Ajax Marcel Keizer niet moeten ontslaan: "Daarna komt er toch een soort arrogantie naar boven: ze gaan het wel even redden. Waar is die eeuwige hoop op gebaseerd? Hebben ze betere spelers? Dat is al jaren niet meer het geval. Ze winnen niks."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Erik ten Hag
 
Marcel Keizer

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Manchester City wil ex-Tukker voor 4,5 miljoen verkopen
1
   
00:00
00:00
'Je kunt niet van favoriete club veranderen, maar nu doe ik dat wel'
1
   
23:50
23:50
Transferoverzicht Keuken Kampioen Divisie: alle in- en uitgaande transfers
29
   
23:36
23:36
Voorbereiding Eredivisie 2018/19: alle oefenduels van de clubs op een rijtje
13
   
23:25
23:25
Alisson erkent: 'Die avond is van invloed geweest op mijn beslissing'
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties