'Het komt PSV niet slecht uit dat spelers lonken naar een transfer'
Maandag, 16 april 2018 om 07:55

PSV raakte na het voorgaande seizoen spelers als Andrés Guardado, Héctor Moreno, Davy Pröpper en Jürgen Locadia kwijt, maar toch slaagde men erin om zondag definitief de eerste plaats op te eisen in de Eredivisie. Valentijn Driessen spreekt dan ook van ‘de knapste prestatie’ van Phillip Cocu in vier jaar tijd.

De columnist voegt eraan toe dat Cocu en technisch manager Marcel Brands ‘veel werk’ te doen hebben omdat het spel wel verbeterd moet worden en er een ‘kwaliteitsinjectie’ nodig is, zo schrijft hij in De Telegraaf. "Samen met Brands, zolang deze nog niet is vertrokken naar Everton, zal Cocu het invullen van de sportieve toekomst de komende maanden nauwlettend in de gaten houden en sturen."

Meer: PSV breekt contract Luuk de Jong open: ‘Dit is uitstekend nieuws’ | De Jong zoekt verschillen: ‘Cocu was misschien wat rustiger op het veld’

"Dat een aantal selectiespelers lonkt naar een lucratieve en/of sportieve transfer komt niet slecht uit. Het geeft PSV wat extra financiële armslag, terwijl zo’n metamorfose verfrissend kan werken en leiden tot een nieuwe hiërarchie", voegt de journalist eraan toe. Cocu zal bij het vertrek van sleutelspelers ‘tijd’ nodig hebben om een nieuwe ploeg neer te zetten, zo valt er in het opiniestuk te lezen.

"Aan de andere kant heeft hij zichzelf met dit vroege kampioenschap ook tijd verschaft om half augustus klaar te zijn om zelfs na een leegloop de landstitel te verdedigen en de Champions League te halen." Cocu is overigens de derde trainer die drie keer landskampioen is geworden met PSV, na Guus Hiddink (zes titels) en Kees Rijvers (drie)

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Phillip Cocu

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Manchester City wil ex-Tukker voor 4,5 miljoen verkopen
1
   
00:00
00:00
'Je kunt niet van favoriete club veranderen, maar nu doe ik dat wel'
1
   
23:50
23:50
Transferoverzicht Keuken Kampioen Divisie: alle in- en uitgaande transfers
29
   
23:36
23:36
Voorbereiding Eredivisie 2018/19: alle oefenduels van de clubs op een rijtje
13
   
23:25
23:25
Alisson erkent: 'Die avond is van invloed geweest op mijn beslissing'
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties