Lof voor stille kracht van PSV: 'Hij was de beste man op het veld'
Maandag, 16 april 2018 om 08:06

Daniel Schwaab speelde in de eerste seizoenshelft niet altijd even solide, maar ontpopte zich later tot een van de dragende krachten van PSV. Na zondag is de 29-jarige centrale verdediger de tweede Duitser die de Eredivisie weet te winnen, na Horst Blankenberg in 1971/72 en 1972/73. Jan Peters complimenteert Schwaab.

"Ik moet eerlijk bekennen dat ik normaal niet zo gecharmeerd van hem ben, maar vandaag was hij de beste man op het veld", aldus de oud-aanvaller van onder meer NEC en AZ in De Telegraaf. Schwaab deed dit seizoen 27 wedstrijden mee in de Eredivisie en daarin was hij goed voor twee doelpunten en twee assists.

Meer: Overtuigend PSV klopt Galatasaray na schitterende doelpunten

"Schwaab zat er een aantal keer goed tussen en had enkele belangrijke ingrepen. Bovendien gaf hij goede passes in de opbouw. Hij is niet een van de snelste, maar weet zich wel uitstekend te positioneren. Ook in de duels was hij sterk. Een heel degelijk optreden", besluit Peters in zijn analyse voor het dagblad.

Schwaab speelde een deel van zijn jeugd voor SC Freiburg en maakte bij die club ook zijn debuut in het betaald voetbal. Via Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart kwam de voormalig jeugdinternational in de zomer van 2016 in het Philips Stadion terecht. Het contract van Schwaab loopt in de zomer van 2019 af.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Daniel Schwaab

Poll
Is Daniel Schwaab de beste centrale verdediger van PSV?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties