'PSV verzekert zich met voorronde CL al van miljoenenbedrag'
Maandag, 16 april 2018 om 08:20

PSV heeft zich als landskampioen waarschijnlijk verzekerd van minimaal acht miljoen euro aan prijzengeld van de UEFA, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. Zoals het er nu naar uitziet zullen de Eindhovenaren starten in de vierde en laatste voorronde van de Champions League, wat al de nodige miljoenen oplevert.

Als de winnaar van de Champions League zich reeds via de competitie gekwalificeerd heeft voor het miljardenbal, schuift de kampioen van Nederland een voorronde op. PSV moet in eerste instantie in de derde voorronde beginnen, maar de kans is aanzienlijk dat de winnaar van de Champions League reeds een ticket voor de groepsfase op zak heeft.

De halve finalisten, AS Roma, Liverpool, Real Madrid en Bayern München, bezetten in de competitie allemaal een plaats die rechtgeeft op deelname aan de groepsfase van de Champions League. De vierde voorronde levert PSV niet alleen acht miljoen op, maar verzekert de Eindhovenaren van Europees voetbal tot de winterstop. Indien de zogenaamde play-off namelijk verloren gaat, plaatst men zich voor de groepsfase van de Europa League.

Indien PSV de groepsfase van de Champions League weet te bereiken, levert dat een startpremie van vijftien miljoen op. Daarnaast is het bedrag per overwinning gestegen van 1,5 miljoen naar 2,7 miljoen, terwijl men bij een gelijkspel in de groepsfase 900.000 euro ontvangt. Dit seizoen leverde een remise nog 500.000 euro op.

 
Champions League
 
PSV

Poll
Denk jij dat PSV de groepsfase van de Champions League weet te halen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties