Van Persie en Feyenoord na seizoen om tafel: 'Dat is van tevoren afgesproken'
Maandag, 16 april 2018 om 09:40

Voetbal International wist afgelopen week te melden dat Robin van Persie het na een half jaar mogelijk alweer voor gezien houdt bij Feyenoord. De 34-jarige aanvaller bevestigt in gesprek met RTV Rijnmond dat hij aan het einde van het seizoen om tafel gaat met de club. Van Persie voegt toe dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij Feyenoord.

"Ik vind het tot nu toe hartstikke leuk, ik geniet ervan met de jongens. Ik geniet van de trainingen en de dagelijkse humor. De trainingen zijn goed, de wedstrijden zijn ook gewoon goed", zegt Van Persie, die zondagmiddag in het treffen met FC Utrecht (3-1) trefzeker was. Zijn contract bij Feyenoord loopt tot medio 2019, maar er is een optie in de verbintenis opgenomen om de samenwerking voortijdig te beëindigen.

Meer: Van Persie en Berghuis gidsen Feyenoord naar royale oefenzege | Van Persie spreekt De Jong tegen: ‘De keuze is uiteindelijk aan mij’

"Ja, die optie is er. Die is er van beide kanten, dus we gaan sowieso zitten. We gaan kijken of Feyenoord het nog leuk vindt en of ik het nog leuk vind. Vanuit die gedachte gaan we heel relaxed kijken wat ik nou wil en wat Feyenoord precies wil. Dus dat klopt wel, dat is van te voren afgesproken", stelt de aanvaller, die dit seizoen namens de Rotterdammers tot zes doelpunten kwam in elf wedstrijden. Joop van Daele verwacht dat Van Persie bij Feyenoord zal blijven.

"Alleen de hoeveelheid wedstrijden die hij gaat spelen zal volgend seizoen beperkt blijven. Mochten we nog Europees voetbal gaan spelen, zullen we net zo'n programma als dit seizoen krijgen", aldus de oud-aanvaller van Feyenoord in FC Rijnmond. "Nagenoeg elke week speel je dan een midweekse wedstrijd. Het gaat er dan om waar je Van Persie wil laten spelen. Ik neem aan dat we volgend jaar weer om het kampioenschap spelen en niet weer om plek vier. Dat is te min."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
FC Utrecht
 
Robin van Persie

Poll
Denk jij dat Robin van Persie volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties