Het Elftal v/d Week, in samenwerking met Opta: Mount evenaart Pröpper
Maandag, 16 april 2018 om 09:52

Wie waren in het afgelopen Eredivisie-weekend volgens de statistieken van Opta de beste spelers op hun positie? Vitesse is met drie spelers hofleverancier en PSV en ADO Den Haag staan ieder twee spelers af aan het sterrenteam.

DM: Ögmundur Kristinsson (Excelsior), statistiek: acht reddingen - Kristinsson verrichtte tegen PEC Zwolle acht reddingen, een evenaring van het seizoensrecord van een Excelsior-goalie (Theo Zwarthoed ook 8 tegen sc Heerenveen).

RV: Jonas Svensson (AZ), statistiek: 92% passzuiverheid op de helft van de tegenstander - Svensson werd de eerste AZ-verdediger met twee assists in een Eredivisieduel sinds Mattias Johansson op 8 maart 2014 (ook tegen Heracles Almelo).

CV: Daniel Schwaab (PSV), statistiek: 12 uitverdedigende acties - Schwaab is de tweede Duitser die de Eredivisie weet te winnen, na Horst Blankenburg in 1971/72 en 1972/73.

CV: Wilfried Kanon (ADO Den Haag), statistiek: 79% van de persoonlijke duels gewonnen - Kanon won tegen FC Twente zeventien keer het balbezit, het hoogste aantal voor een veldspeler van ADO in een Eredivisieduel sinds Opta de data volledig bijhoudt (2010/11).

LV: Ridgeciano Haps (Feyenoord), statistiek: 3 tackles - Haps veroverde vaker balbezit (16 keer) dan elke andere veldspeler in een Eredivisieduel deed dit seizoen.

CM: Ben Rienstra (Willem II), statistiek: 2 schoten, 2 op doel, 2 doelpunten - Rienstra werd de eerste speler met twee doelpunten in een Eredivisieduel tussen NAC en Willem II sinds Frank Demouge op 14 september 2008.

CM: Thulani Serero (Vitesse), statistiek: 99% passzuiverheid - Het doelpunt van Serero, zijn eerste voor Vitesse in de Eredivisie, was de snelste Vitesse-treffer in een Eredivisieduel (66 seconden) sinds Opta deze data volledig bijhoudt (seizoen 2010/11).

CM: Mason Mount (Vitesse), statistiek: 5 kansen gecreëerd - Mount gaf twee assists en werd met zijn 19 jaar en 94 dagen de jongste Vitessenaar die twee goals in een Eredivisieduel voorbereidde sinds Davy Pröpper op 14 november 2010 (19 jaar en 73 dagen, VVV-Venlo - Vitesse).

RA: Bjorn Johnsen (ADO Den Haag), statistiek: 2 schoten, 2 kansen gecreëerd - Johnsen werd de eerste ADO Den Haag-speler met twee Eredivisiedoelpunten van buiten de zestien in één duel sinds de promotie van ADO in 2008.

CA: Luuk de Jong (PSV), statistiek: 6 schoten, 4 op doel - De Jong maakte zijn dertigste kopgoal in de Eredivisie sinds de zomer van 2014, Ajax maakte er in die periode 39.

LA: Bryan Linssen (Vitesse), statistiek: 6 balcontacten in de 16 van de tegenstander - Linssen, die twee goals maakte en een assist gaf, was voor het eerst sinds 25 april 2015 betrokken bij drie goals in een Eredivisieduel (toen namens Heracles Almelo uit bij NAC Breda, 3-1).

 
Eredivisie

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties