Update: Ajax bevestigt duw supporters jegens Ziyech: 'Van spelers blijf je af'
Maandag, 16 april 2018 om 12:36

De spelersbus van Ajax werd zondagmiddag na de nederlaag tegen PSV (3-0) in Amsterdam opgewacht door boze supporters. Zo’n 150 fans dwongen de bus voor aankomst bij de ArenA te stoppen, waarna de spelers moesten uitstappen. Hakim Ziyech is volgens De Telegraaf bij het verlaten van de bus enkele keren geduwd.

Het staat volgens de krant vast dat de ‘zwiep’, die door meerdere inzittenden van de bus zou zijn bevestigd, hard aangekomen is bij Ziyech. Zondagavond doken er al berichten op dat er sprake zou zijn geweest van een handgemeen tussen een supporter en de middenvelder. Enkele fans zouden tevens hebben geëist dat Ziyech dit seizoen niet meer opgesteld wordt bij Ajax.

Meer: Teleurstellend Ajax incasseert wondergoal in Olympisch Stadion | ‘Lyon meldt zich door nieuwe onderhandelingen met Liverpool bij Ajax’

Het feit dat Ziyech inmiddels alle Ajax-uitingen van zijn Instagram heeft gehaald, zorgt voor de nodige speculatie. De middenvelder werd eerder al nadrukkelijk in verband gebracht met een zomerse transfer. Dit seizoen kwam Ziyech in 36 wedstrijden tot 8 doelpunten en 15 assists. De gebeurtenissen bij de spelersbus zouden een nieuw dieptepunt vormen in de verstandhouding tussen Ziyech en een deel van de Amsterdamse aanhang, dat hem eerder uitfloot.

Update 16 april 12.36 uur- Ajax bevestigt duw supporters jegens Ziyech: 'Van spelers blijft je af'
Een woordvoerder van Ajax heeft tegenover Het Parool bevestigd dat supporters Hakim Ziyech zondag hebben geduwd. Uit de beveiligingsbeelden is gebleken dat de middenvelder en Joël Veltman als eerste uit de spelersbus stapten, waarna er consternatie ontstond en Ziyech een duw kreeg. Het duo liep vervolgens weer terug naar de bus. "Wij snappen het sentiment en de emoties van de supporters. Die delen wij. Maar van de spelers blijf je af", aldus een woordvoerder van de Amsterdammers.

Ajax laat tevens weten dat algemeen directeur Edwin van der Sar persoonlijk zijn excuses heeft aangeboden aan collega Toon Gerbrands van PSV voor het gedrag van de Amsterdamse supporters in het Philips Stadion. Zij staken vuurwerk af en gooiden dit naar beneden. "We gaan samen met PSV en de politie onderzoeken wie dit vuurwerk heeft afgestoken en wie daarmee heeft gegooid", stelt Ajax. "Zoals altijd bij dergelijke incidenten, zal dit een staartje krijgen."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Hakim Ziyech

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties