'Je had dingen die 'Kluivertje' zei, nooit meer van PSV verliezen enzo, blabla'
Maandag, 16 april 2018 om 11:00

PSV kroonde zich zondag tot landskampioen en deed dat uitgerekend door rivaal Ajax met 3-0 te verslaan. De spelers van de Amsterdammers lieten in de week voor het kampioensduel nog optekenen niet mee te willen werken aan een Eindhovens feestje, maar slaagden er in het Philips Stadion niet in om een vuist te maken tegen de ploeg van Philip Cocu. Voor Joshua Brenet maakt dat de titel extra mooi.

"Sommige spelers van Ajax hadden best wel een grote mond. Dan krijg je dit, hè? Je had natuurlijk die dingen die Kluivertje (Justin Kluivert, red.) zei. Nooit meer van PSV verliezen enzo, blabla. Dat komt dan weer naar boven", reageerde de back tegenover Voetbal International. Brenet kreeg dit seizoen regelmatig met kritiek te maken en ook dat neemt hij mee bij deze landstitel.

Meer: PSV gaat transfermarkt op na vertrek aanvoerder: ‘Daar wordt aan gewerkt’

"Er is ook veel over mij gezegd. Dat je dan op een andere positie kampioen kan worden... Dat is nog honderd keer lekkerder", ging hij verder. Er was gedurende het afgelopen jaar veel commentaar op de speelstijl van de Eindhovenaren, maar Brenet zag zondag ook bij Ajax geen verzorgd voetbal: "Mooi voetbal heb ik vandaag niet gezien. Er was passie en strijd. Als dat er is, kan er bijna geen team tegen ons op."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Ajax
 
Joshua Brenet
 
Justin Kluivert

Poll
Vond jij de kritiek op Joshua Brenet terecht?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties