Mourinho: 'Als ik Manchester City was, zou ik dan erg teleurgesteld zijn'
Maandag, 16 april 2018 om 11:26

Manchester United hield Manchester City vorig weekend in een onderlinge confrontatie nog van de landstitel af, maar the Red Devils moesten zondag toch toegeven. Een nederlaag tegen nummer laatst West Bromwich Albion was genoeg voor het kampioenschap van de buurman en trainer José Mourinho denkt dat de titel voor de ploeg van Josep Guardiola onvermijdelijk was.

"Ik heb Manchester City eerder al persoonlijk gefeliciteerd omdat ik wist dat ze het zouden gaan doen. Als ik hen was, zou ik erg teleurgesteld zijn als de mensen zouden zeggen dat ze kampioen zijn geworden omdat West Brom van Manchester United heeft gewonnen. Ze hebben gewonnen omdat ze het beste team waren. Ze hebben maar twee wedstrijden verloren", reageerde hij na het verloren duel met the Baggies tegenover Sky Sports.

Meer: Veltman ziet Blind graag terugkeren: ‘Een echte Ajacied is altijd welkom' | ‘Real en United naderen akkoord over volgende megatransfer’

"Ik ben acht keer kampioen geworden en ik ben niet extatisch omdat ik van Manchester City heb gewonnen. Ik heb veel mensen heel enthousiast gezien omdat wij van City wonnen. Je kon ook een verschil zien in de houding bij de spelers ten opzichte van vorige week. We verdienden het om afgestraft te worden, al was een nederlaag te zwaar. We waren er meesters is om het onszelf moeilijk te maken. Alles ging moeizaam. De spelers wilden niet, of konden niet, simpel spelen."

"Alles ging langzaam. Iedereen had een extra aanname, extra trucje, extra draai nodig. Ik denk niet dat we het verdienden om te verliezen, maar we hebben hun wel de kans gegeven om te winnen doordat we een aantal kansen misten." Dat gebrek aan consistentie stipt Mourinho ook aan als voornaamste reden voor de tweede plek van Manchester United: "Ik vertrouw op mijn werk. Acht landstitels, waarvan drie in de Premier League. De laatste was geen twintig jaar geleden, maar drie. Ik weet hoe je moet winnen, ik geloof in mezelf. Je wint geen titels als je niet consistent bent. Je hebt op ieder vlak consistentie nodig, op mentaal niveau, dag in, dag uit."

 
Premier League
 
Manchester United
 
Manchester City
 
José Mourinho
 
Josep Guardiola

Poll
Denk jij dat Manchester United volgend seizoen wel kampioen gaat worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties