De Ligt: 'Denk dat Neres dit vergat, we moesten het team bijeenroepen'
Maandag, 16 april 2018 om 12:25

Ajax ging zondagmiddag met 3-0 onderuit tegen PSV, waardoor de Eindhovenaren zich kroonden tot landskampioen van Nederland. Naast het tegenvallende resultaat voor de Amsterdammers, werd de wedstrijd ook overschaduwd door een incident waarbij meegereisde fans vuurwerk in vakken met PSV-supporters gooiden. Matthijs de Ligt was na afloop niet te spreken over de actie van de supporters.

"Het gooien van vuurwerk is natuurlijk onacceptabel. We hebben heel goede, geweldige fans, maar dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Vorig seizoen gooide Standard Luik fakkels in het Ajax-vak en daar spraken we schande van, dus dat moeten we nu ook doen", was hij duidelijk tegenover Ajax Life. Ondanks het gedrag van de meegereisde fans, werden zij na de wedstrijd wel bedankt door de spelers van Ajax.

Meer: ‘Ik weet wat ik aan Blind heb en hij weet wat hij aan mij heeft’ | De Ligt waarschuwt Ajax: ‘We moeten onszelf niet gaan overschatten’

De Ligt moest David Neres, die na het laatste fluitsignaal zo snel mogelijk richting de kleedkamer wilde, daar voor terugroepen: "De supporters komen, ondanks de slechte uitgangspositie, naar Eindhoven om ons te steunen en hoe dan ook, hoe kansloos je ook verliest, je moet de moeite nemen om ze te bedanken voor hun komst. Ik denk dat David dit even was vergeten, maar het was zaak om het team bij elkaar te roepen en de supporters te bedanken."

Door de nederlaag, de rode kaarten voor Nicolás Tagliafico en Siem de Jong en het incident met de supporters werd het voor Ajax al met al een pijnlijke middag, terwijl de spelers van de Amsterdammers in de week voorafgaand aan het duel nog uitspraken niet van plan waren om mee te werken aan een Eindhovens feestje: "Dat is natuurlijk extra pijnlijk. We kunnen allemaal wel dingen roepen en stoer doen, maar het belangrijkste is om onze voeten te laten spreken en dat hebben we niet gedaan. We moesten blijkbaar de bodem bereiken en die hebben we gezien."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Matthijs De Ligt
 
David Neres

Poll
Denk jij dat Matthijs de Ligt deze zomer gaat vertrekken bij Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties