Bayern moet genoegen nemen met derde keus: 'Toen kreeg hij voorkeur'
Maandag, 16 april 2018 om 12:50

Bayern München staat tot het einde van het seizoen nog onder gezag van Jupp Heynckes, maar de ervaren trainer besloot af te zien van een aanbieding van der Rekordmeister om ook na de zomer nog de touwtjes in handen te hebben in de Allianz Arena. De Duitse kampioen moest vervolgens op zoek naar een opvolger en die zoektocht verliep niet zonder problemen.

"Het werd neergezet als een wanhopige zoektocht. Wij allebei, Hasan Salihamidzic (technisch directeur, red.) en ik, hebben lang, heel lang, geprobeerd om Jupp over te halen", legde voorzitter Uli Hoeness uit aan verslaggevers. "Toen we ons in een laatste gesprek realiseerden dat hij het niet wilde doen, gingen we in gesprek met een coach die beschikbaar was, Thomas Tuchel. Hij vertelde ons echter dat hij al besloten had."

Meer: Real lijkt niet op terugkeer te hoeven rekenen: ‘Dat geldt nog steeds’ | Makaay: ‘Je moét winnen: de titel, de beker en het liefst ook nog de CL’

"Dat was jammer, maar het kwam niet als een schok voor ons. We hebben hem ook geen contractaanbieding gedaan, maar hem gevraagd of hij met ons allebei in gesprek wilde gaan, Hasan had hij al eerder ontmoet", gaat Hoeness verder over de afgelopen weken hardnekkig met Paris Saint-Germain in verband gebrachte Tuchel. Bayern besloot na die tegenslagen zijn pijlen te richten op Niko Kovac, nu nog werkzaam bij Eintracht Frankfurt en vanaf volgend seizoen actief in Beieren.

"Een paar dagen later kwamen we intern weer bij elkaar en besloten we dat onze voorkeurskandidaat nu Kovac was. Dat is hoe het is gebeurd." De handelswijze van Bayern leidde vervolgens weer tot irritatie bij die Adler, maar daar kan Hoeness niet zoveel mee: "We zijn een beetje verward. We hebben overlegd hoe we de mensen bij Frankfurt het best op de hoogte konden brengen. Nu meteen, of na het seizoen, wat ook had gekund. Maar toen zeiden we: ‘Als wij in die situatie hadden gezeten, zouden we ook zo snel mogelijk willen weten dat onze coach vertrekt.’"

 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Eintracht Frankfurt
 
Niko Kovac
 
Jupp Heynckes

Poll
Denk jij dat Niko Kovac een goede coach zal worden voor Bayern München?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties