Messi schoot Neymar te hulp: 'Hij zag dat ik moest vechten tegen de tranen'
Maandag, 16 april 2018 om 13:14

Neymar verliet afgelopen zomer Barcelona om zich aan te sluiten bij Paris Saint-Germain, maar de wereldster spreekt zijn voormalig collega's bij de Catalaanse grootmacht nog regelmatig. Ook heeft de Braziliaan nog contact met Lionel Messi. De 26-jarige aanvaller vertelt bij Altas Horas dat hij en de Argentijn een speciale vriendschap hebben die op een bijzondere manier is begonnen.

Neymar had het in zijn eerste dagen bij Barcelona in 2013 moeilijk, maar Messi hielp de jongeling. "Ik kan me een wedstrijd herinneren met Barcelona… Ik moest bijna huilen, omdat dingen mij gewoon niet lukte. Hij zag dat ik moest vechten tegen de tranen. Het was rust en Messi kwam naar mij toe en zei dat ik alleen de speler moest gaan zijn die ik altijd al geweest was", memoreert Neymar.

Meer: Neymar spreekt WK-finalisten toe: ‘Jullie zijn al kampioenen’ | ‘Zoekend Barcelona gaat voor zelfde plan-B als Real Madrid’

"Hij zei: 'Je moet jezelf zijn. Je hoeft niet geïntimideerd te zijn dat je naast mij of Andrés Iniesta speelt.' Om die bescheidenheid bij een gast te zien die zoveel heeft gewonnen… Dat is het beste van de wereld. Mij vragen om mezelf te zijn en het beste van mezelf te laten: geweldig. Zonder enige vorm van ijdelheid ook, daar houd ik echt van", aldus de recordaankoop van PSG.

"Ik vertel dit verhaal ook vaak aan mijn familie en aan mijn vrienden. Hij heeft me op professioneel vlak geholpen, maar natuurlijk ook op persoonlijk vlak. Om met sterspelers als Messi, Iniesta en Xavi te spelen, maakt je verlegen. Maar na het gesprek met Messi werd ik mezelf. Ik liet zien wat ik kon, werd relaxed en speelde met zelfvertrouwen. Sinds die dag heb ik een geweldige vriendschap met Messi."

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Neymar
 
Lionel Messi

Poll
Verwacht jij dat Neymar ook na komende zomer voetbalt bij Paris Saint-Germain?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties