'Word ik moe van, bij club als FC Twente kan het niet van één speler afhangen'
Maandag, 16 april 2018 om 13:30

Oussama Assaidi werd eind 2016 als een belangrijke aanwinst binnengehaald bij FC Twente, maar de aanvaller slaagt er niet in om de Tukkers in zijn eerste volledige seizoen in Enschede onder de rode streep vandaan te trekken. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Twente met vier punten achter Sparta Rotterdam op de laatste plaats van de Eredivisie en Assaidi ziet het somber in.

"Er zijn twee trainers ontslagen. Ik ben boos, moedeloos, van alles. Het is frustrerend en slopend. Waar ligt het aan? We hebben drie trainers gehad", is hij duidelijk in gesprek met TC/Tubantia. De aanvaller merkt dat de hoop van de FC Twente-fans vooral op hem gevestigd is: "Ik hoor steeds: "‘Ous moet het doen, Ous moet het doen’. Daar word ik moe van."

"Bij zo’n grote club als FC Twente kan het niet van één speler afhangen. Dan moeten er meer mannen opstaan en het verschil maken", gaat hij verder. Assaidi noemt een eventuele degradatie, die na de nederlaag tegen ADO Den Haag van afgelopen weekend weer een stapje dichterbij is gekomen, ‘zuur’, maar geeft ook aan dat er reëel naar de resultaten moet worden gekeken.

"Als het gebeurt, dan verdienen we het. Je staat waar je staat. Ik vraag me steeds af waarom het Roda JC Kerkrade en Sparta wel lukt en ons niet. Ik heb er geen antwoord op. Ik hoop dat God ons helpt", sluit hij af. FC Twente ontvangt dinsdagavond PEC Zwolle in de Grolsch Veste, terwijl het zijn laatste twee wedstrijden van het seizoen af zal werken tegen Vitesse en VVV-Venlo.

 
Eredivisie
 
FC Twente
 
Oussama Assaidi

Poll
Denk jij dat FC Twente nog aan rechtstreekse degradatie weet te ontsnappen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties