Oud-PSV'er tussen verslaafden en moordenaars: 'Verschrikkelijke periode'
Maandag, 16 april 2018 om 14:28

Geoffrey Prommayon heeft in zijn carrière louter in Noord-Brabant onder contract gestaan en speelde bij PSV, Willem II en FC Eindhoven. De voormalig verdediger, die twee keer landskampioen van Nederland werd, kwam vroeger in het nieuws vanwege zijn aanvaring met justitie. In gesprek met VICE Sports blikt de oud-voetballer uit Thailand terug op die ‘zwarte bladzijde’ uit zijn leven.

Prommayon vertelt dat hij destijds een vriendin had die zich in een verkeerd milieu had gevestigd. "Daar werd ik door meegesleept. Zij vroeg me op een zeker moment om 30.000 dollar om te wisselen bij een postkantoor in Breda. Ik heb daar verder nooit een vraag bij gesteld, heb dat bedrag omgewisseld in euro’s en aan haar teruggegeven. Dat was heel stom van me. Het bleek om drugsgeld te gaan, dat ik op deze manier had witgewassen."

De oud-back werd in 2004 opgepakt, waarbij justitie hem ook linkte met handel in xtc. "Daar had ik niets mee te maken, maar de rechtbank in Breda zag dat anders. Die dachten dat ik een hele grote vis in het criminele circuit was, er werd beweerd dat ik miljoenen euro’s had weggesluisd via de Kaaimaneilanden. Ik werd vastgezet in de zwaar beveiligde inrichting van Vught."

Prommayon zat daar tussen de verslaafden, moordenaars en pedofielen. "Tweehonderd meter verderop zat Willem Holleeder rond die tijd. Het was een verschrikkelijke periode. Ik heb die straf aangevochten en werd door de rechtbank in Den Bosch na drie maanden gelukkig toch vrijgesproken. Ik kreeg een briefje mee naar Vught waarop stond dat ik mocht gaan. Dat is het mooiste briefje dat ik ooit in mijn handen heb gehad."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Willem II
 
FC Eindhoven

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties