'Er werd met fakkels gegooid in treurige poging om duel gestaakt te krijgen'
Maandag, 16 april 2018 om 14:02

Ajax verloor zondagmiddag kansloos van PSV en de meegereisde Amsterdamse fans lieten zich tijdens dat duel niet van hun beste kant zien. Na een treffer van Steven Bergwijn werd vanuit het uitvak vuurwerk naar een tribune met PSV-supporters gegooid, waarna scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd even stillegde. Sjoerd Mossou denkt dat er meer achter die actie zat.

"Bergwijn had net de 3-0 binnengeschoten, toen de Ajax-supporters een poging waagden het Eindhovense kampioensfeest alsnog te verzieken. Brandende fakkels werden richting het publiek beneden gegooid, in een diep treurige, vooraf geregisseerde poging om de wedstrijd gestaakt te krijgen", schrijft de columnist in het Algemeen Dagblad.

Meer: ‘Ik had gewoon geen plezier meer bij Ajax, dat was de reden eigenlijk’

Dat de actie mislukte, kwam voor de journalist echter niet als een verrassing: "Zoals haast alles bij Ajax door mislukking wordt omgeven. Want de misschien wel grootste vernedering uit de clubgeschiedenis, gisteravond in Eindhoven, staat in het licht van de laatste seizoenen natuurlijk niet op zichzelf", vervolgt hij wijzend op het ‘structureel en onnavolgbaar wanbeleid’ in de Johan Cruijff ArenA.

Mossou signaleert onder meer politiek gekonkel, intern geruzie en een communicatief dramatische clubleiding en denkt dat het ontslag van Marcel Keizer en de vier seizoenen op rij dat Ajax nu geen kampioen is geworden zijn weerslag nog zal hebben: "Dat kan, bij veruit de rijkste club van Nederland, onmogelijk zonder gevolgen blijven."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Steven Bergwijn
 
Marcel Keizer

Poll
Ben jij het eens met Sjoerd Mossou?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties