Voormalig Tukker maakt indruk: 'Hij is net als Zlatan Ibrahimovic'
Maandag, 16 april 2018 om 17:31

David Moyes heeft zijn mening over Marko Arnautovic moeten bijstellen. De manager van West Ham United had eerst twijfels over de attitude van de 28-jarige Oostenrijker, maar na een goede reeks wedstrijden en negen goals sinds december ziet Moyes in de voormalig aanvaller van FC Twente momenteel flarden van Zlatan Ibrahimovic.

"We moesten een manier vinden om Marko in een ander systeem te laten functioneren. We hebben ermee geëxperimenteerd, het is geen hogere wiskunde", wordt de oefenmeester geciteerd door Sky Sports. "We hadden niet een plan klaarliggen, hij was degene die het ons liet zien. Hij is bevrijd nu hij de centrumspits is."

"Ik liet hem loopacties maken en de tegenstander afjagen. Hij is iemand die veel zelfvertrouwen nodig heeft, maar ik denk ook dat hij moet begrijpen hoe je je op het hoogste niveau moet gedragen. 'Ga niet terug naar het rondlummelen, gaat niet terug naar de houding alsof je niets interesseert. We moeten je volledige toewijding hebben.'"

"Hij is net als Zlatan Ibrahimovic, in hoeverre spelers ook maar een gelijkenis kunnen hebben met hem. Hij heeft een rol als leider die hij nog moet ontwikkelen, zowel voor de club als voor de ploeg. Hij raakt op een leeftijd dat hij andere spelers gaat beïnvloeden. Dus hij moet leiderschap tonen en prestaties leveren. Zijn optredens hebben dat tot nu toe al vaak laten zien."

 
Premier League
 
West Ham United
 
Marko Arnautovic
 
Zlatan Ibrahimovic
 
David Moyes

Poll
Ben jij het eens met David Moyes?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties