Zege op Stamford Bridge van cruciaal belang: 'Wow, wij zijn óók goed'
Maandag, 16 april 2018 om 15:13

Manchester City is de nieuwe landskampioen van Engeland, nadat naaste belager Manchester United zondag in eigen huis verloor van laagvlieger West Bromwich Albion (0-1). De ploeg van Josep Guardiola imponeerde vrijwel het gehele seizoen in de Premier League en volgens de oefenmeester is de titel dan ook meer dan terecht.

"Ik denk dat de winst op Stamford Bridge (in september, 0-1, red.) ons het zelfvertrouwen gaf dat we het konden doen", wordt de Spaanse manager geciteerd door Goal. "Want vorig seizoen tegen andere concurrenten waren we niet zo goed. Op Stamford Bridge winnen gaf ons het gevoel: oké, tegen de landskampioen krijgen wij het voor elkaar om zo te spelen..."

Meer: Guardiola verwacht strijdlust bij afvaller: ‘Hij heeft beslissing te accepteren’ | Guardiola zoekt naar oplossing: ‘Ik weet dat het niet gemakkelijk is voor hem’

"We waren het gehele seizoen stabiel. En ja, Sergio Agüero is een genie, een topspeler van bijna 30 jaar, maar we hebben ook spelers van 20 of 21, dus we hebben ook met jonge gasten het gewonnen. Om op die leeftijd in de Champions League te spelen, is lastig. Misschien is het een les voor de toekomst. Maar om achttien duels op rij te winnen; dat betekent dat je mentaal sterk moet zijn."

"Het is belangrijk te blijven werken aan de club. Het is ook belangrijk te geloven dat Manchester City geen Manchester United, Chelsea of Arsenal is. De grote clubs in Engeland met veel historie. Dus soms moet je dus gaan denken: wow, we zijn goed. Wij zijn óók goed, net als de andere topclubs. Maar natuurlijk gaat volgend jaar niet hetzelfde gebeuren", concludeert Guardiola.

 
Premier League
 
Manchester City
 
Chelsea
 
Josep Guardiola
 
Sergio Agüero

Poll
Verwacht jij dat Manchester City volgend seizoen net zo dominant is in de Premier League?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties