Update: Sparta en Kramer accepteren schorsing: 'Mijn reactie was verkeerd'
Maandag, 16 april 2018 om 16:15

De aanklager van de KNVB heeft een schorsing van zeven wedstrijden geëist tegen Michiel Kramer, zo meldt onder meer Voetbal International. De spits van Sparta Rotterdam kreeg zaterdagavond een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom voor een charge op Alexander Büttner. Sparta overweegt in beroep te gaan tegen het schikkingsvoorstel.

Sparta verloor afgelopen zaterdag met 7-0 van Vitesse, de grootste overwinning van de Arnhemmers in de clubhistorie. Bij een 3-0 stand kwamen Kramer en Büttner in botsing, waarbij de verdediger van Vitesse een elleboog zou hebben uitgedeeld aan de aanvaller. Kramer was absoluut niet gediend van de actie van Büttner en zette zijn noppen in het gezicht van de linksback.

Meer: Kramer: ‘Of ik jullie mis? Ik denk dat jullie mij meer missen dan ik jullie'

Kramer zelf kwam na afloop van de wedstrijd niet voor de camera's van verschillende media, maar trainer Dick Advocaat gaf wel tekst en uitleg. De oefenmeester vond dat er ook moet worden gekeken naar de actie van Büttner: "Het was natuurlijk niet goed wat Kramer deed, laat dat duidelijk zijn, maar het was ook niet goed wat Büttner deed."

Update 16 april 16.15 uur - Sparta en Kramer accepteren schorsing: 'Mijn reactie was verkeerd'
De aanklager van de KNVB heeft Michiel Kramer een schikkingsvoorstel gedaan voor een schorsing van zeven duels en zowel Michiel Kramer als Sparta Rotterdam heeft dit voorstel geaccepteerd, meldt de Eredivisionist via de officiële kanalen. "Mijn reactie naar Alexander Büttner was verkeerd. Ondanks dat het een duel was waarin ik een elleboog op mijn lip kreeg moet je niet zo reageren en hier bied ik mijn excuses voor aan." Namens de club reageert directeur Manfred Laros: "Deze straf is fors. Wij accepteren een dergelijke reactie echter niet en gaan daarom mee in het voorstel van de tuchtcommissie."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Sparta Rotterdam
 
Michiel Kramer
 
Alexander Büttner

Poll
Een goede strafmaat voor de charge van Michiel Kramer?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties