De Jong loopt bizarre blessure op: 'Dat heb ik nog nooit meegemaakt'
Maandag, 16 april 2018 om 15:55

PSV wist zondag met veel overtuiging beslag te leggen op de landstitel door concurrent Ajax met 3-0 te verslaan. Luuk de Jong nam de tweede treffer van de Eindhovenaren voor zijn rekening, maar de spits werd wel vroegtijdig naar de kant gehaald door trainer Phillip Cocu. De Jong had namelijk te maken met een zeer opmerkelijke blessure.

"Ik kwam in een duel, kort voor de 3-0", vertelt de aanvalsleider van PSV in gesprek met Omroep Brabant. "Toen ik de lucht in wilde gaan, liep ik tegen iemand aan en klapte mijn duim dubbel. Toen dacht ik: die is uit de kom of er is een pees gescheurd. Maar ik keek en zag ik dat mijn huid was losgescheurd van mijn duim. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik wist niet dat dat kan."

Meer: Van Bommel en Romero kennen geen onvergetelijk debuut bij PSV | De Jong zoekt verschillen: ‘Cocu was misschien wat rustiger op het veld’

De Jong moest naar binnen om zijn duim te laten hechten. "Dat duurde te lang om weer het veld in te kunnen komen", vervolgt de aanvaller, die de duim nog wel kan bewegen. "Er zijn geen pezen gescheurd. Het is niet zo ernstig dat ik niet bij het feestje kan zijn. Na een paar drankjes voel ik het waarschijnlijk niet meer", besluit de spits.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Luuk de Jong
 
Phillip Cocu

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties