Onana: 'Ik ben klaar voor volgende stap met een nieuwe uitdaging'
Maandag, 16 april 2018 om 15:30

Ajax verloor zondag met 3-0 van PSV en kan door die blamage het kampioenschap definitief vergeten. André Onana wil die teleurstellende wedstrijd zo snel mogelijk achter zich laten en richt zich nog op de resterende drie duels dit seizoen. De kans lijkt aanwezig dat de Kameroener daarna de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dichttrekt.

"Als ik moet gaan dan vertrek ik zeker weten. Ik wil weg, want je gaat je echt shit voelen als je zulke wedstrijden zo verliest", vertelde hij na de wedstrijd aan Goal. "Ik kan blijven en proberen om volgend seizoen toch kampioen te worden, maar als er iets beters komt ben ik weg denk ik. Voor mij is het nu ook belangrijk om naar mijn eigen carrière te kijken. Ik ben klaar voor mijn volgende stap met een nieuwe uitdaging."

Meer: Ajax maakt rugnummers bekend: Onana stapt af van nummer ‘1’ | ‘We moeten vechten voor ons plekkie, dan horen we van Ajax wel hoe of wat’

Champions League-deelname zou een motivatie voor Onana kunnen zijn om toch bij Ajax te blijven. Als de Amsterdammers de tweede plek in handen weten te houden, zullen zij echter een aantal voorrondes moeten zien te overleven: "We zijn jonge spelers en willen allemaal stralen in Europese competities. We hadden vorig seizoen in Europa een heel mooi team en dat is nu helemaal weg. Om dat opnieuw op te bouwen is niet makkelijk."

Erik ten Hag krijgt de laatste tijd vanuit verschillende hoeken veel kritiek te verwerken, maar Onana vindt niet dat de trainer, die het sinds de winterstop voor het zeggen heeft, de kop van jut moet worden. De doelman geeft aan dat de schuld ook bij bijvoorbeeld Marc Overmars en Edwin van der Sar ligt: "Het is de fout van iedereen binnen Ajax, niet alleen die van Ten Hag."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
André Onana

Poll
Vind jij dat André Onana toe is aan een volgende stap?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties