Feyenoord afgewezen: 'Omdat ik dat respectloos vond naar PSV en de fans'
Maandag, 16 april 2018 om 17:15

Mateja Kezman stond vier jaar lang onder contract bij PSV en werd twee keer landskampioen met de Eindhovenaren. Ook werd de inmiddels 39-jarige Serviër in zijn periode bij de Eredivisionist drie keer topscorer van de competitie. De voormalig goaltjesdief, die veertien miljoen euro kostte, wist niet wat hij kon verwachten bij aankomst in Nederland.

"Ik was als de dood. We leefden in die tijd in Servië onder economische sancties. Hoe zou leven in het westen van Europa eruit zien? Mijn eerste indruk was dit: iedereen had het over hoe groot mijn prijskaartje was", zegt Kezman in gesprek met VICE Sports. De oud-aanvaller moest het in eerste instantie alleen zien te redden in Nederland, aangezien zijn vader, vriendin en broer niet of nauwelijks langs konden komen.

Kezman verliet het Philips Stadion in 2004 en heeft nooit overwogen om terug te keren. "Omdat ik niet van comebacks houd. Ik kwam, won en ging weg, dus waarom zou ik er teruggaan en mijn eigen nalatenschap verpesten?", aldus de oud-spits, die Feyenoord afwees. "Feyenoord was op een gegeven moment heel concreet, maar dat wees ik af, omdat ik dat respectloos vond naar PSV en de supporters daar. Ik ben niet het type dat zoiets flikt."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Feyenoord

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties