'Iniesta is rond met Chinezen; wijnafspraken onderdeel van lucratieve deal'
Maandag, 16 april 2018 om 16:10

De overstap van Andrés Iniesta naar een Chinese topclub is rond, zo verzekeren AS en Sport. De Spaanse media melden dat de 33-jarige middenvelder van Barcelona een akkoord heeft bereikt met een nog onbekende club uit het Aziatische land. Iniesta gaat zijn vertrek bij Barcelona na de finale van de Copa del Rey tegen Sevilla aanstaande zaterdag bekendmaken.

De geruchten doen al maanden de ronde dat Iniesta aan zijn laatste seizoen bij de Catalaanse topclub bezig is. De afgelopen tijd zijn vertegenwoordigers van de veteraan druk bezig geweest om de laatste details glad te strijken met zijn toekomstige werkgever. Iniesta, die in totaal vier lucratieve aanbiedingen zou hebben ontvangen, gaat naar verluidt voor drie seizoenen tekenen.

Meer: ‘Bayern München vraagt recordbedrag voor doelwit van Barcelona’ | Neymar hielp Barça aan miljoenentransfer: ‘Hij drong er steeds op aan’

De Spaans international zou met de overeenkomst onder meer hebben geregeld dat zijn nieuwe club de distributierechten in China voor zijn rekening neemt aangaande het wijnmerk van Iniesta genaamd Bodega Iniesta. Naar verluidt gaat Iniesta dertig miljoen euro per seizoen verdienen in China. De Spanjaard gaf eerder al aan dat hij vóór 30 april gaat vertellen waar zijn toekomst ligt.

"Dit wordt een van de belangrijkste beslissingen van mijn carrière en ik begrijp dat ik op een leeftijd ben waarop dingen gaan veranderen. Het is geen beslissing op basis van liefde, het gaat erom of ik het idee heb dat ik nog wat kan bijdragen. Als ik vertrek, zal dat zijn omdat ik dan het idee heb dat ik als speler en als mens niet voor honderd procent kan bijdragen aan de club."

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Andrés Iniesta

Poll
Verwacht jij dat Andrés Iniesta na dit seizoen vertrekt bij Barcelona?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties