'Daar kijkt men niet naar, als hij niet meedoet gaat Ajax hem missen hoor'
Maandag, 16 april 2018 om 18:14

Ajax verloor zondag met 3-0 van PSV en zag de rivaal vervolgens in eigen huis de landstitel vieren. De dikke nederlaag tegen de Eindhovenaren vormde een climax van een toch al teleurstellend seizoen, waarin Marcel Keizer halverwege het veld moest ruimen voor Erik ten Hag. De van FC Utrecht overgekomen trainer kampt vooralsnog met de nodige opstartproblemen, maar Andy van der Meijde denkt wel dat Ten Hag de juiste man op de juiste plaats is.

De voormalige aanvaller kent de trainer nog uit de tijd dat zij beiden speler waren bij FC Twente: "Toen was hij al een leider en zei hij al hoe het moest, hij is erg professioneel. Hij moet de kans krijgen om met het team te werken, met een voorbereiding erbij", legt Van der Meijde uit in gesprek met Ajax Showtime. De spelersbus van Ajax werd zondagavond opgewacht door een groep ontevreden fans, waarbij Hakim Ziyech geduwd werd.

Meer: Van der Sar opgetogen: ‘Dat is het beste nieuws voor Ajax van deze week’ | Teleurstellend Ajax incasseert wondergoal in Olympisch Stadion

Van der Meijde snapt de frustratie bij de supporters, maar vindt dat er altijd van spelers afgebleven moet worden. De oud-vleugelspits signaleert daarnaast dat er door gefluit de laatste paar maanden wel een heel negatieve sfeer in de Johan Cruijff ArenA hangt, waarbij vooral Ziyech het vaak lijkt te moeten ontgelden: "Ziyech is gewoon een hele goede voetballer en wil het beste voor het team. Mensen zitten te zeiken over veel balverlies, maar als je veel de bal hebt verlies je hem ook vaak. Je kunt niet elke bal goed geven."

Van der Meijde is juist van mening dat Ziyech onderschat wordt en dat de spelmaker veel goede ballen geeft waar niets mee gedaan wordt: "Maar daar kijkt men niet naar. Mensen kijken alleen maar naar goals en assists. Als hij niet meedoet, gaan ze hem missen hoor. Gelukkige staat er bij Ajax altijd wel weer iemand klaar om hem te vervangen, maar het is wel erg zonde dat we zo’n goede speler kwijtraken."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Hakim Ziyech
 
Erik ten Hag
 
Marcel Keizer

Poll
Denk jij dat Hakim Ziyech in de zomer gaat vertrekken bij Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties