Bruins aan de slag als jeugdtrainer: 'Ambitie om Trainer-Coach I te halen'
Maandag, 16 april 2018 om 18:28

Luigi Bruins gaat vanaf volgend seizoen aan de slag als jeugdtrainer bij Excelsior. De 31-jarige middenvelder blijft daarnaast gewoon actief als voetballer. De optie in zijn aflopende contract bij de club uit Rotterdam werd onlangs gelicht, waardoor hij tot de zomer van 2019 vastligt bij zijn huidige werkgever. Bruins krijgt volgend seizoen Excelsior Onder-13 onder zijn hoede.

Bruins heeft de diploma’s Trainer-Coach II en III al op zak. "En ik heb de ambitie om ook Trainer-Coach I te halen, maar daarvoor moet ik eerst ervaring opdoen", vertelt Bruins op de clubwebsite. "Door komend seizoen aan de slag te gaan bij Excelsior Onder-13, kan ik die ervaring opdoen om uiteindelijk het gewenste niveau te bereiken om met die cursus te mogen starten. Daarnaast vind ik het erg leuk om bij de jeugdafdeling van Excelsior aan de slag te gaan."

Bruins benadrukt dat hij zijn nieuwe functie gaat combineren met het voetballen in de hoofdmacht van de Kralingers. "Voetbal staat op nummer één en dit ga ik erbij doen", aldus Bruins. "Ik ga het samen met iemand doen, want het kan voorkomen dat wij zelf op zaterdag moeten voetballen. Ook als we doordeweeks een keer twee keer trainen, zal het lastig zijn. We trainen met Onder-13 volgend jaar ‘s middags, dat vind ik wel fijn. Dan kan ik daarna thuis eten en vervolgens bij mijn zoontje gaan kijken bij zijn training."

 
Eredivisie
 
Excelsior
 
Luigi Bruins

Poll
Zie jij Luigi Bruins ooit het eerste elftal van Excelsior trainen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties