Danny Makkelie krijgt groen licht van FIFA en gaat naar het WK
Maandag, 16 april 2018 om 18:46

Scheidsrechter Danny Makkelie gaat komende zomer naar het WK in Rusland. De arbiter is door de FIFA geselecteerd om tijdens het mondiale eindtoernooi dienst te doen als videoscheidsrechter. De selectie van Makkelie komt niet uit de lucht vallen. Onlangs liet scheidsrechter Björn Kuipers al doorschemeren dat hij goede hoop had dat zijn collega er bij zal zijn op het WK.

Kuipers kreeg reeds al te horen dat hij samen met zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel naar het WK gaat. Vorige week kwamen de arbiters die komende zomer aanwezig zijn op het WK bij elkaar in Italië om zich daar voor te bereiden op het toernooi. "Dan zal de definitieve keuze wat betreft de VAR's ook gemaakt worden. Dat is een belangrijke beslissing die dan genomen moet worden", zei Kuipers enkele weken geleden tegenover Voetbal International.

Makkelie had afgelopen zondag nog de topper tussen PSV en Ajax (3-0) onder zijn leiding. In deze wedstrijd deelde hij rode kaarten uit aan Nicolás Tagliafico en Siem de Jong. Circa twee weken geleden floot hij de kraker in de Champions League tussen Barcelona en AS Roma (4-1).

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties